Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Iaspis Kitchen Talk/Frukost med CPR 2017: Curatorial Research across the Baltic Sea

Iaspis Kitchen Talk/Frukost med CPR 2017: Curatorial Research across the Baltic Sea

Gäster: Carmen Ferreyra (ARG), chef CPR och Eva Riebová (CZE), curator.
Datum: onsdag 4 oktober 2017.
Tid: kl.10.
Plats: Konstnärsnämnden, Stipendiatköket.
Adress: Maria skolgata 83, Stockholm.
Språk: engelska.

Frukost serveras. OBS! Begränsat antal platser.
Vänligen OSA senast 4 oktober till Lena Malm, lm@iaspis.se

Foto: Från CPR 2016: Eastern Europe: Foundation and Center for Contemporary Arts, Prague, Czech Republic. Exhibition: Barbora Kleinhamplová: MPEG Girl.

Curatorial Research across the Baltic Sea

CPR 2017: Östersjön bjuder in åtta internationella curatorer till Tallinn, Stockholm, Oslo, Moss, Göteborg, Malmö och Köpenhamn under september/oktober 2017.
Programmet är ett samarbete med Curatorial Residency in Stockholm (CRIS) och Estonian Contemporary Art Development Center (ECADC).

Träffa curatorer och arrangörer på Iaspis Kitchen Talk den 4 oktober! Carmen Ferreyra, grundare och direktör för CPR, introducerar programmet och Eva Riebová berättar om sitt arbete som Prag-baserad curator och vikten av att forska om den baltiska och nordiska konstscenen.

Curatorial Program for Research (CPR) sysslar med fördjupad, skräddarsydd forskning ledd av lokala CPR-värdar. Programmen pågår i upp till sex dagar per stad och inbegriper tre till fem städer. Med en kombination av akademisk och platsspecifik forskning arrangerar CPR:s lokala värdar ett intensivt program som inbegriper läsningar och seminarier om lokalhistoria, konst och kultur, ateljébesök och besök hos lokala konstinstitutioner. Tidigare upplagor av CPR har ägt rum i Sydamerika, Mexiko och Europa.

Carmen Ferreyra (ARG) är grundare och direktör för Curatorial Program for Research och en oberoende curator baserad i Brooklyn, New York och Buenos Aires, Argentina. Hon avlade masterexamen i Critical and Curatorial Studies in Modern Art vid Columbia University 2013, och kandidatexamen 2010 i konsthistoria och franska också vid Columbia University. Ferreyra var 2014-2015 direktör för specialprogrammet vid Bienal de las Fronteras i Matamoros, Mexiko, och 2014 direktör för UNTITLED Art Fair i Miami Beach, Florida. Från 2007 till 2013 var hon ledare för Pinta Art Show i London och New York, och 2010-2013 medlem i Mundus Novus Latin American Art Collections inköpsråd.

Hon har också varit redaktör för Columbia Universitys curatoriska tidskrift Interventions 2012-2013, och under dessa två år var hon med och organiserade två symposier: Homeland Security: Borders and the Global Contemporary, om samtidskonsten och globaliseringen, samt Calle Tomada, om gatans roll i den latinamerikanska samtidskonsten. Ferreyra har bedrivit forskning för institutioner som Study Center vid Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Solomon R. Guggenheim Museum i New York, Whitney Museum of American Art, El Museo del Barrio och Colección Patricia Phelps de Cisneros i New York, bland andra.
Eva Riebová (CZE) arbetar för närvarande som curator vid MeetFactory Center for Contemporary Art i Prag. Riebová har kandidatexamen i konsthistoria från Charles University och Konst-, arkitektur- och designhögskolan i Prag, och bedrivit forskarsstudier vid New York University i New York City. Hon har tidigare arbetat i Berlin och Prag med Art Business, med inriktning på östeuropeisk konst, och som ledare för internationella curatoriska projekt som Prague Quadrennial. Under denna tid arbetade hon även som frilansande curator och konsthistoriker och var engagerad i ideella aktiviteter där hon fokuserade på platsspecifika projekt i sociokulturella evenemang och festivaler som Povaleč, Živé město/Living City.

http://www.curatorialprogram.org/news/
 

Uppdaterad: 2017-11-06 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se