Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / GÖRA! Workshopfestival för illustratörer och formgivare

GÖRA! Workshopfestival för illustratörer och formgivare

Datum: 8 – 10 november, 2017.
Plats: Konstnärsnämnden.
Adress: Maria skolgata 83, Stockholm
 

Den 8–10 november arrangeras workshopfestivalen Göra! för första gången.
Då kommer fem internationellt verksamma illustratörer och formgivare till Stockholm för att både leda och delta i workshops.

Göra! är öppet för yrkesverksamma illustratörer och grafiska formgivare baserade i Sverige.

Programmet, information om workshopledarna och anmälan till respektive workshop kommer att annonseras inom kort.

Göra! arrangeras av illustratörerna Erica Jacobson och Sara Teleman i samarbete med Svenska Tecknare och Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

SCHEMA WORKSHOPS 8–10 NOVEMBER
Onsdag 8 november 8.30-12.30

1. JENNI ROPE (FINLAND).
Jenni Rope arbetar med måleri, skulptur, mönsterdesign, bokkonst och animation. Med en bakgrund i illustration har hennes arbete en lekfull estetik med tonvikt på färg och form. Hon är också grundaren av Napa Books, ett förlag specialiserat på blädderfilmsböcker. På Jenni Ropes workshop kommer vi att få titta på olika blädderfilmsböcker, gå igenom tekniken och själva arbeta med korta animationer i blädderboksform. Alla deltagare kommer att få två tomma böcker, material och individuell undervisning i dramaturgi.

www.jennirope.com

Onsdag 8 november 13.30-17.00
2. STEPHEN FOWLER (ENGLAND)
Inspirerad av P.T. Barnums sideshow "What is it?" från 1860-talet kommer Stephen Fowler till Göra! för att genomföra sin "Wildman Life Drawing Class" (ungefär "Krokiklass med vildman"). Förvänta dig ett soundtrack, bildspel och en äkta vildman att observera, studera och teckna av.

www.stephenfowler72.blogspot.se

Torsdag 9 november 8.30-12.30
3. MOGU TAKAHASHI (JAPAN)
Takahashi är en självlärd illustratör med många fans. Främst genom sitt instagramkonto @mogutakahashi, där hon varje dag lägger ut målningar ur sin anteckningsbok. Hon har också gjort en del produktdesign, textiler och möbler. Mogu Takahashi har ställt ut på Fine Little Day i Göteborg, som hon samarbetar med ibland. Det här är första gången hon är i Stockholm. I sin workshop vill Takahashi få oss att måla fritt och ohämmat, som barn igen.

www.mogutakahashi.com

Torsdag 9 november 13.30-17.00
4. MARI KANSTAD JOHNSEN (NORGE)
Mari Kanstad Johnsen är en norsk bildkonstnär, författare och illustratör. Hon behöver bara tänka på en ny bok så får hon utmärkelsen Årets vakreste bøker. Hon debuterade som bilderboksillustratör 2011 med boken Barbie-Nils och pistolproblemet av Kari Tinnen. Hennes senaste bok var Natten, med text av Sara Villius (Rabén & Sjögren, 2017). I sin workshop vill Kanstad Johnsen diskutera titelns betydelse för en berättelse. Alla kommer att utgå från samma miljö, en ännu ej namngiven plats i Stockholm. Platsen kan användas bokstavligen eller som inspiration, kanske den väcker minnen eller associationer, som du kan utgå ifrån.

www.marikajo.com

Fredag 10 november 8.30-15.30 ca
5. ROGER MELLO (BRASILIEN)
Roger Mello är författare, illustratör och bilderboksskapare. 2014 vann han som första latinamerikan den prestigefyllda utmärkelsen H. C. Andersen-medaljen och deltar just nu i en stor utställning i Beijing, i samband med att utmärkelsen firar 50 år. Roger Mello arbetar även med teater och kommer att använda sig av det i sin workshop som han beskriver så här: ”Illustrativ används oftast i nedsättande mening under teaterrepetitioner och skrivarprocesser. Men att avskrivas på det sättet kan också vara frigörande. lllustration går inte att placera i ett fack, man är fri att vara riktigt utmanande och ny. Vi kommer att göra oss av med alla begränsningar och skapa en dialog genom samtida illustration och samtida teater.”

www.varldslitteratur.se/person/roger-mello

På facebook.com/gora2017, lägger vi kontinuerligt ut länkar till intervjuer och artiklar om våra workshopledare samt övrig information. Har du ytterligare frågor kring anmälan, maila gora@svenskatecknare.se

ANMÄLAN:
Du kan anmäla intresse till max två workshops.
Kostnad per workshop är 300:- plus moms (då ingår material och fika). Varje workshop har plats för max 15 personer. Observera att du inte är garanterad plats. För att säkerställa att varje grupp har jämn könsfördelning, spridning i ålder och geografi, samt säkerställa att alla deltagare är yrkesverksamma inom illustration, animation eller grafisk form, ber vi dig ange följande:

1. Vilken/vilka workshops du vill gå.
2. Namn, adress och födelseår.
3. Hemsida eller annan länk till dina arbeten.

OBS! Skriv ”Anmälan” i ämnesraden. Intresseanmälan skickas senast den 29/9 till: gora@svenskatecknare.se Besked kommer per mejl i mitten av oktober, med underlag för betalning och ytterligare information.

OBS! FULLBOKAT!

Workshops arrangeras även GÖTEBORG och MALMÖ den 11 november.
 

Uppdaterad: 2017-11-09 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se