Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Simon Battisti & Leah Whitman-Salkin

Simon Battisti & Leah Whitman-Salkin

Stipendiater i Stockholm 1 maj - 31 juli 2017
 

Leah Whitman-Salkin
(USA/ALB) är redaktör baserad i Tirana, Albanien. Hennes arbete är inriktat på redaktionella samarbeten och utforskar översättning, det visuellas och det skrivnas rum samt publiceringsprocessen. 2016 var hon tillsammans med Simon Battisti och Åbäke curator för Albaniens paviljong vid Venedigs arkitekturbiennal, som var ett redaktionellt experiment med översättning, musik och känslobetonade rum. Hon är biträdande redaktör för Harvard Design Magazine och var tidigare redaktör för Sternberg Press.

http://www.harvarddesignmagazine.org/

Simon Battisti (USA/ALB) är arkitekt och lärare baserad i Tirana, Albanien. Hans arbete är inriktat på alternativa och kritiska infallsvinklar på utveckling inom området stadsplanering. Via undervisning och forskning har han studerat turistplanering i Albanien och hur självständiga samhällen på landsbygden kan blomstra i en svag stat. 2016 var han tillsammans med Leah Whitman-Salkin och Åbäke curator för utställningen I Have Left You the Mountain på Albaniens paviljong vid Venedigs arkitekturbiennal, där sång användes för att uttrycka hur olika förflyttningsmönster under de senaste femhundra åren har påverkat städer och samhällen i Albanien.

Senare projekt har genomförts med stöd av Fulbright Foundation, National Territorial Planning Agency of Albania (AKPT); German Cooperation for Development (GIZ); Institute for Democracy, Media and Culture; samt Tirana kommun.

http://www.albanianpavilion.com/
 

Uppdaterad: 2017-05-10 Tipsa om sidan

Vänster: “I Have Left You the Mountain,” Albanian Pavilion 2016, 15th Architecture Exhibition, La Biennale di Venezia. Photo credit: Špela Volčič

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se