Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Cop Shiva

Cop Shiva

Stipendiat i Göteborg 3 april - 28 juni 2017


Jag är konstnär med fotografi som mitt uttryckssätt. I mitt konstnärskap dokumenterar jag komplexiteten i stad och land i Indien, med fokus på folket och porträttet som genre. Jag är fascinerad av maskeraden som idé och de olika roller som människor spelar, offentligt och privat. Min produktion omfattar intima porträtt av urbana migranter, människor med alternativ sexualitet, gatuartister och andra vars liv utspelar sig i skuggan av konflikten mellan stad och landsbygd. Jag fångar mångfalden hos dem som lever på gränsen och som är representativa för tidsandan.

Jag har varit samordnare för galleriet och gästateljéprogrammet 1Shanthiroad i Bangalore i Indien (www.1shanthiroad.com) i över tio år och ansvarat för mer än 100 utställningar och konstevenemang där, samt hjälpt drygt 50 internationella gästkonstnärer. Sedan 2001 arbetar jag dessutom för delstaten Karnatakas polismyndighet.

Jag representeras av Gallery Sumukha i Bangalore (www.sumukha.com) och Art Heritage Gallery i New Delhi (www.artheritagegallery.com). Mitt konstnärskap har presenterats på sju separatutställningar på ansedda gallerier och jag har medverkat i flera grupputställningar, nationellt och internationellt, bland annat Chobi Mela i Bangladesh, India Art Fair och Kochibiennalen. Privata samlare och internationella museer har mina verk i sina permanenta samlingar.

http://copshiva.com/
 

Uppdaterad: 2017-05-30 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se