Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Ellie Ga

Ellie Ga

Stipendiat i Stockholm 1 februari - 30 april 2017
 

Ellie Gas multimedieessäer är en blandning av fältförsändelse, konstnärsanteckningsbok, amatörfilm och poem. Hennes berättelser är inspirerade av utforskningens obestämbarhet och människans längtan efter att komma i kontakt med och kartlägga det okända.

Hon arbetar för närvarande på flaskpostens historia, dess användning inom oceanografin, folklore och litteraturen. Under det senaste året har hon använt flaskpost som en metaforisk tankegång om omständigheterna som bidrar till att ett föremål driver iväg och hur människor tolkar det de hittar på stranden. Föremål driver och människans berättelser driver. Ga utforskar hur strandfynd berör oss och sporrar oss till handling.

Ellie Gas projekt är ofta utvecklade i samarbete med vetenskapliga och historiska institutioner som Explorers Club (New York), Tara Arctic Expeditions (Frankrike/Norra ishavet) och Center for Maritime Archeology, Alexandria (Egypten). Hon har haft separatutställningar på bl.a. Le Grand Café, Saint-Nazaire (FR); M-Museum, Leuven (BE) och Bureau, New York (US). Gas performanceverk har framförts på Guggenheim Museum; The Kitchen (New York) och Cartier Foundation (Paris). Hon är en av grundarna av Ugly Duckling Presse i Brooklyn, New York.

http://www.elliega.info/
 

Uppdaterad: 2017-02-10 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se