Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Freek Lomme - Onomatopee

Freek Lomme - Onomatopee

Talare: Freek Lomme (NED)
Datum: onsdag 23 november 2016
Tid: 18.00
Plats: Form/Design Center
Adress: Lilla torg 9, Malmö
Språk: engelska

Freek Lomme är curator, föreläsare, författare och katalysator i kulturella sammanhang med bas i Eindhoven, Nederländerna. Han är direktör för och en av grundarna av Onomatopee: en utforskande utställningsplattform i Eindhoven. I samarbete med Form/Design Center i Malmö.

Onomatopee ger på ett lekfullt sätt inramning och uttryck för designkulturens progressiva kapacitet. Onomatopee samlar arkitekter, stadsplanerare, formgivare, kulturkritiker, marknadsförare, konstnärer, politiker och andra som är villiga att ge sig i kast med den meningsfyllda formgivna kulturen för att inom ett konstruktivt sammanhang främja kulturellt medborgarskap och förhandla och etablera vår kulturella framtid via designens lekfulla, politiska praktik. Samtliga projekt består av en utställning och en publikation där erfarenheterna kan ges fast form. Projekten undersöker företeelser i realtid och abstrakta fenomen.

Onomatopee använder sig av tre produktionssätt.

  1. Forskningsprojekten – självinitierade och självproducerade – som utgör Onomatopees kärna. Dessa projekt upprättar en publik sfär för förhandling relaterad till vår vardagliga omgivning.
  2. NEST-projekten – initierade av Onomatopee på projektbasis och visar och inramar tematiskt nya, unga och lokala konst- och designtalanger.
  3. Cabinet-projekten – samarbeten, både konstnärligt och i termer av produktion med andra som delar vår passion för att på lekfullt sätt använda sig av designens kritikalitet.

Iaspis internationella expertbesöksprogram

Freek Lomme är i Malmö 23–26 och Stockholm 26–29 november 2016 genom Iaspis expertbesöksprogram för formområdet. Han träffar utövare inom grafisk form, småskalig och designdriven publicering, konceptuell design, medskapande processer, kollektiv, experimentella, undersökande arkitekturpraktiker samt små och medelstora utställningsplatser.

För mer information, se: www.freeklomme.com | www.onomatopee.net | www.formdesigncenter.com | www.iaspis.se eller kontakta Iaspis projektsamordnare, Annika Enqvist: ae@iaspis.se

 

Uppdaterad: 2016-11-16 Tipsa om sidan

Relaterad information

Läs mer om Freek Lomme

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se