Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Bidrag för internationella kulturutbyten och resor till musikområdet

Internationella bidrag till resor och kulturutbyten inom musikområdet


Kristin Amparo (Foto: Daniel Stigefelt)
2016-10-20
Fyra gånger om året fördelar Konstnärsnämnden bidrag till internationellt kulturutbyte och resebidrag inom musikkonsten. Vid årets tredje fördelning beviljas 50 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 541 000 kronor.

Bland de konstnärer som fått bidrag finns till exempel musikern och komponisten Kristin Sundberg, känd under artistnamnet Kristin Amparo, från Bagarmossen. Hon får bidrag tillsammans med musikern och komponisten Magnus Lindgren från Stockholm för att resa till Colombia och Kristins födelsestad Cali. Där ska de samarbeta med Fundacion Carvajal, en kulturorganisation som driver orkestrar, kulturella och sociala projekt.

De beviljade bidragen avser såväl utbyten i andra länder som inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Den göteborgsbaserade musikern och komponisten Sten Källman får bidrag för att bjuda in Louis Lesly Marcelin även känd som ”Sanba Zao" för att göra en turné i Sverige.

Hip-hopartisten Rebin Shah, även känd som Rebstar, från Malmö får bidrag för att resa till New York och arbeta med den kommande skivan i en studio som han har fått tillgång till.

Folk- och världsmusikern och komponisten Ian Carr från Falun bjuder in Laura Wilkie och Thomas Gibbs, båda från Glasgow i Storbritannien. Efter gemensamma repetitioner planerar man en mindre turné i Sverige.

Komponisten Ellen Arkbrofrån Stockholm får bidrag för att resa till St. Stephanskriche i Tangermünde, Tyskland och medverka vid inspelningen av Ellens eget verk, skrivet för världens största renässansorgel och brasstrion Zinc & Copper Works.

Totalt har 128 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 2,5 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades sammanlagt 149 ansökningar.

Bidrag ges till utbyten med 25 olika länder på fem kontinenter.

Se förteckningen över beviljade bidrag.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79
 
Uppdaterad: 2016-10-31 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se