Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella bidrag till musikområdet

Internationella bidrag till musikområdet


Foto: Carl-Johan UtsiSara Ajnnak
2016-06-20
Fyra gånger om året fördelar Konstnärsnämnden bidrag till resor och internationellt kulturutbyte för musiker och komponister inom musikkonsten. Vid årets andra fördelning beviljas 54 ansökningar till ett sammanlagt belopp av 581 000 kronor.

De beviljade bidragen avser såväl utbyten i andra länder som inbjudningar av utländska musiker till Sverige. Syftet med resorna är till huvuddelen konserter, men även arbetsvistelser, workshops och internationella turnéer.

Bland de konstnärer som fått bidrag finns till exempel musikern och komponisten Sara Ajnnak från Gargnäs som får bidrag för resa till Spanien och presentera sin musik på Womex 2016.

Den i Göteborg boende musikern Sumie Nagano får ett bidrag för att göra en arbetsvistelse i Japan där hon med utgångspunkt från Tokyo ska resa till flera städer och samarbeta med japanska musikkonstnärer.

Musikern och komponisten Shamiran Said från Vällingby som får bidrag för resa till Irak och kulturcentret Nawandi Andesha för ett musikaliskt utbyte med lokala musiker.

Komponisten Anna Eriksson Weiser från Katthammarsvik erhåller ett bidrag till en Kinaresa för att tillsammans med arkeologiforskare studera flera tusen år gamla bronstrummor på plats i Donglan.

Komponisten Fabian Svensson från Simrishamn har fått ett bidrag till USA för att arbeta med det amerikanska musikkollektivet ensemble mis-en som ska uruppföra ett av hans verk vid en konsert i Washington DC och i New York.

Totalt har 170 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 3,2 miljoner kronor. Vid motsvarande fördelningstillfälle förra året behandlades sammanlagt 173 ansökningar.

Bidrag ges till utbyten med 23 olika länder på fem kontinenter.

Se en lista på alla som fått bidrag

Kontaktinformation:

Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79

 
Uppdaterad: 2016-06-20 Tipsa om sidan

Relaterad information

Se lista på alla som fått bidrag

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se