Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Dans

Här publiceras ett urval av projektredovisningar inom dans. Observera att vi valt att ta bort den ekonomiska redovisningen som alltid ska ingå när man redovisar.

Daniel Almgren Recén, koreograf
Projektnamn: Den Ekologiska Teatern

Almgren Ekologiska teatern

Den Ekologiska Teatern är en serie fristående performativa episoder som ägde rum på Biologiska museet i Stockholm genomfört av Anna Asplind and Daniel Almgren Recén våren och sommaren 2015. Verket var en sex timmar lång konst- och performancekväll, DEEKTE, en publikation med titeln
AVLAGRINGAR, en permanent deltagande ljudinstallation, MELLAN
LAGREN och en exklusiv performance, KROPPAR I MELLANRUM. Alla delarna var baserade på Biologiska museets konstnärliga potential utifrån ett historiskt och samtida perspektiv.
Läs hela redovisningen här:


Annika Styrke, koreograf
Projektnamn: Räddningen,  föreställningen Koreografin

Annika Styrke dans

Projektet resulterade i  scenkonstverket Koreografin, en deltagarbaserad hörlursföreställning där en liten publikgrupp vistas i verket, utforskar rummet och interagerar med varandra utifrån ett ramverk som tillhandahålls av ljudspår i hörlurar.
Verket bärs upp av fyra olika ljudspår som spelas upp i max 16 hörlurar samtidigt.
Koreografin utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner och spelades delvis för barn.
Läs hela redovisningen>>Shumpei Nemoto, koreograf och dansare
Projektnamn: SOUND

Shumpei Nemoto

Projektets syfte var att undersöka sambandet mellan ljud och rörelse i dansen.
Det påverkades av flera artister som John Cage, Steve Reich, Michael Snows filmer. Föreställningen hade pre-premiär på Scenario Publico  i Katalonien  och premiären beräknas  i Sverige under 2016.
Projektet fick även residens i Konstnärsnämndens dansstudio.
Läs hela redovisningen (engelska)>>


Gilda Stillbäck, koreograf
Projektnamn: Stand Up Performance Dance

Gilda Stillbäck

Projektet är ett utforskande metodarbete kring "method acting". Stand Up Performance Dance bygger på att de medverkande delar med sig av sig själva, sin personliga historia och sina egna erfarenheter på ett mer uttalat sätt. Genom bl. a workshops och privatlektioner med Stephen Rapport samt  masterclass med Jack Waltzer  har Gilda Stillbäck utvecklat detta arbete.
Läs hela redovisningen>>
Uppdaterad: 2016-08-03 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se