Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Redan dags att söka residens i utlandet

Redan dags att söka residens i utlandet


Fotograf: Kaspars BalamovskisJonas Valfridson arbetar med Sinfonietta Riga
2015-12-21
Utlysningen av nästa års internationella residens för komponister öppnas redan nu innan jul. Det är med andra ord hög tid att fundera på om man vill ansöka om en vistelse vid Konstnärsnämndens residens i utlandet.
I samverkan med Coastal Jazz and Blues Festival i Vancouver (Kanada), The House of Songs i Austin (USA), Sobobade i Bargny/mer (Sénégal) och tre av orkestrarna i det europeiska nätverket New:Aud nämligen; Ensemble Kwartludium (POL), Ensemble Recereche (GER) och Sinfonietta Riga (LVA) fortsätter vi anordna internationella kompositionsresidens. Man kan i ansökan önska såväl vistelseort som vistelselängd.
Konstnärsnämnden täcker kostnader för stipendiet och den internationella samverkansparten bidrar med personella resurser för koordinering och administration för att komponisten ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

De konstnärer som hittills har varit iväg berättar att vistelsen både har gett dem möjlighet både att fördjupa sig i sitt eget komponerande och att interagera med det lokala musiklivet. I flera fall har detta även lett till vidare utbyten mellan länderna.

Från och med den 19 dec 2015 fram till den 31 januari 2016 kommer den andra ansökningsomgången vara öppen för ansökningar.

För frågor kontakta Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
telefon (direkt) 08-506 550 79
 
Uppdaterad: 2016-05-23 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se