Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Internationella Koreografstipendiet

Internationella Koreografstipendiet


Foto: Märta ThisnerI am a very understanding woman, Amanda Apetrea
2015-10-27
Konstnärsnämndens internationella koreografstipendium ska kunna erbjuda goda förutsättningar för koreografer att utveckla sin konstnärliga praktik utomlands under en längre period och fördjupa sitt internationella arbete. Varje år fördelar Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden ett eller ett par stipendier.
Konstnärsnämnden har beslutat ge internationellt koreografstipendium till koreograferna Amanda Apetrea och Sigge Modigh på vardera 75 000 kr.

Det internationella koreografstipendiet uppmuntrar arbete för koreografer med fokus på konstnärligt utvecklingsarbete och research under en period om två- fem månader utomlands. Vistelsen kan vara förlagd till en plats eller flera, i residensform, eller annan typ av mer omfattande research eller samarbete. Det kan till exempel handla om att vistas i en stad några månader och ta del av det lokala danslivet, att vistas vid en speciell residensplats eller organisation, att resa runt och göra research inför ett projekt, att samarbeta med andra konstnärer i researchform utomlands. Stipendiet ska täcka kostnader för resor, boende, levnadskostnader och eventuella avgifter i cirka två till fem månader. Stipendiet ges till en eller två personer en gång om året och omfattar cirka 100-150 000 kronor.

Besluten föreslås av referensgruppen för Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram och fattas av Konstnärsnämndens direktör.
Se vilka som har beviljats stöd under 2015>>
Kontakt: Anneli Strömqvist
Handläggare Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt) +46(0)8-506 550 70
 
Uppdaterad: 2015-10-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se