Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Workshop med Ciara Phillips

Workshop med Ciara Phillips

Workshop med Ciara Phillips
Datum: 12 – 13 november
Tid: 10.00 – 17.00
Plats: Konsthall C
Adress: Cigarrvägen 14, Hökarängen
Obs! Efterföljande buss till öppningen av utställningen på Konsthall C kl 18.00
Osa till osa@konsthallc.se
I samarbete med Konsthall C

Ciara Phillips - Warm Friends, Cold Cash

Ciara Phillips arbete bygger på att skapa samarbeten genom att utveckla kollektiva produktioner där att "skapa tillsammans” utgör grunden för att diskutera politiska idéer och personliga åsikter.  Warm Friends, Cold Cash är baserat på hennes projekt ”Workshop 2010- ongoing” som kretsat kring att skapa utbyten med andra och initiera samarbetsprojekt med konstnärer, grupper och föreningar där hon bjuder in deltagare både lokalt och internationellt att samskapa.

Screentryck är en grafisk tryckteknik som har särskild relevans i hennes arbete eftersom den historiskt sätt har en koppling till tryckeriverkstäder som byggde på samarbete. Screentryck är en teknik som kräver tid och tålamod och har starka band till politiska rörelser, där den varit ett sätt för politiska grupper att snabbt och billigt sprida sina budskap, genom plakat och flyers.

Phillips projekt utgår från denna historia och istället för att använda utställningsrummet till att visa färdiga verk, omvandlas rummet och utställningsperioden till en produktionsplats, där konsthallen blir en workshop och screentryck-bordet blir ett förhandlingsbord för att diskutera och arbeta tillsammans.

Ciara Phillips är född i Ottawa, Kanada, och gick i skola i Stockholm innan hon tog magisterexamen vid Glasgow School of Art (GSA) 2004. Hon nominerades till det brittiska Turnerpriset 2014 och hennes senaste separatutställningar inkluderar Workshop, The Showroom Gallery, London, och Funktion / Dysfunktion, Neues Museum Nürnberg. Phillips är en av grundarna av konstnärskollektivet Poster Club. Separatutställningen på Konsthall C är första gången Ciara Phillips arbete presenteras i Sverige.
http://www.konsthallc.se/index.php?lang=swe
http://www.ciaraphillips.com/

 

 

 

 

Uppdaterad: 2015-10-26 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se