Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Residens inom teater

Inklusive cirkus.

Skåne

Landskrona Teater, har under några år haft en konstnärlig residens på teatern. Residensen ger en gästande grupp utrymme för repetition för en längre eller kortare tid.

Stockholm

Cirkusresidens Subtopia, utvecklar ett cirkus residensprogram för att erbjuda kompanier möjlighet till repletion och konstnärlig utveckling.

Residence Cirkör LAB, Cirkus Cirkör utvecklar för närvarande det nya Cirkör LAB (Cirkörs laboratorium för konstnärligt briljans). De erbjuder ett residensprogram för cirkusartister.

Västmanland

Västmanlands Teater, Västerås. Erbjuder möjligheten för professionella inom scenkonsten att ansöka om residens på teatern för att skapa ett konstnärligt projekt.

Residens på Trixteatern innebär en möjlighet för nya cirkusartister att få tillgång till lokaler, teknisk utrustning, övernattning m.m. under skapandet av en egen föreställning.

Västernorrland

Scenkonstbolaget i Sundsvall, har vid olika tillfällen arrangerat residenser för konstnärer inom scenkonsten.  Scenkonstbolaget ägs av landstinget i Väster Norrland och Sundsvalls kommun.

Östergötland

Ung scen/Öst. Erbjuder en residens för gästande unga scenkonstnärer som utveckla en konstnärlig idé. Ung scen/Öst letar efter projekt som utvecklar scenkonsten för ung publik.

Uppdaterad: 2016-08-18 Tipsa om sidan

 

Anmäl residens till Konstnärsnämndens sammanställning genom att mejla till residens@konstnarsnamnden.se

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se