Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Residens inom dans

Konstnärsnämndens residens inom dans

Läs mer om de residens som Konstnärsnämnden erbjuder här »

 

Stockholm

Dansens Hus bedriver sedan våren 2009 ett residensprogram för att erbjuda möjlighet att vidareutveckla och fördjupa konstnärliga idéer och projekt. Ansökan är öppen för alla som på något sätt är aktiva inom danskonsten så som koreografer, dansare, bildkonstnärer, filmare, skribenter, producenter, projektledare etc.
http://dansenshus.se/om-oss/residens-varen-2014/

MDT har ett residens program där de bjuder in artister inom scenkonsten. Programmet löper under hela året med särskild tonvikt på sommaren.
http://mdtsthlm.se/about-mdt/

SITE erbjuder residens till konstnärer inom dans och scenkonst i form av kontorsplats och replokal på SITE i ett år. Rådgivning för konstnärlig och organisatorisk utveckling ingår också som en del i erbjudandet.
http://sitesweden.se/?page_id=38

Weld är en konstnärsdriven plattform I huvudsak för dans men är också öppen för andra konstnärliga discipliner. Residensvistelsen är till för att utveckla arbetsprocessen och gränsöverskridande samarbete.
http://www.weld.se/page/lab/sv/

Västra Götaland

Vitlycke Center for Performing Arts. Kultur i Väst erbjuder residens på Vitlycke Center for Performing Arts. Danskonstnärer ges möjligheten att bo och arbeta på Vitlycke gård i Tanums kommun i norra Bohuslän.
https://www.facebook.com/VitlyckeCentreForPerformingArts/timeline

Uppdaterad: 2018-09-24 Tipsa om sidan

 

Anmäl residens till Konstnärsnämndens sammanställning genom att mejla till residens@konstnarsnamnden.se

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se