Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / AGE ON STAGE

AGE ON STAGE

Konstnärsnämndens internationella dansprogram samverkar kring seminariet AGE ON STAGE 16 oktober 2015 kl 13.15-18.00 på Dansmuseet under festivalen FUCKING BURN IT – Age on Stage.
Ett seminarium om ålder, arbetsmarknad och kultur i allmänhet och om ålder på scen som dansare i synnerhet.
Age on Stage handlar om  ålderns betydelse i samhället och på arbetsmarknaden relaterad till dansare, scenkonstnärer och konstnärliga uttryck. Något av en blind fläck i dagens kulturdebatt som vi vill lyfta med seminariet.
 Hur är det att vara dansare efter 20-30 år, många barriärer och anpassningar senare? Är det konstnärliga uttrycket friare, eller påverkar omvärldens utveckling inom dansen på så vis att mycket mer finns att bevisa?
 Är det sättet som vi betraktar den äldre dansaren påverkad av samhällets inställning till ålderdom? Hur ser attityderna till den äldre dansaren ut inom dansens värld? Finns det möjligheter för att aktivt dansa längre eller motarbetas detta av – bland annat – traditionella inställningar, förutfattade meningar och omöjlig finansiering?
 Hur mycket är det värt att vara bakom det nydanande, inte längre anpassa sig till samtida estetiska form men välja att stanna kvar i det uttryck som är det egna, men fortfarande med konstnärlig integritet och höjd?

Läs mer här>>
 

Uppdaterad: 2015-08-12 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se