Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Danskonferens POSTDANCE

Danskonferens POSTDANCE

Konstnärsnämndens internationella dansprogram samverkar kring danskonferensen POSTDANCE 14-16 oktober 2015. Konferensen är ett projekt initierat av MDT och arrangeras i ett samarbete mellan MDT, Cullbergbaletten och Uni Arts.
Postdance är en term som ännu inte existerar. Det är ett koncept som försöker rama in alla de förändringar begreppet dans har gått igenom sedan de moderna och postmoderna epokerna. Idag finns ett behov i dansvärlden att rama in en viss typ av dans som ”dansdans”, som om begreppet dans inte passar ”riktig” dans. Det skulle kunna vara så att konceptet dans har revolutionerats så många gånger att olika användare av termen blir osäkra på dess innebörd. Detta samtidigt som konstformen blomstrar. Det dansas mer nu än för ett par år sedan. För att ta itu med denna problematik utan att försöka skriva postdansens historia, vill initiativtagarna bjuda in till en konferens , en tankesmedja och en samling kring konceptet.
Detta kommer att vara ett projekt i tre etapper, först konferensen 2015, ur konferensen produceras sedan en bok/antologi och releasen av boken kommer att vara i form av en festival (2017).

Läs mer på MDTs hemsida>>
 

Uppdaterad: 2015-08-17 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se