Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Processen i fokus

Processen i fokus

Datum: onsdag 27 maj.
Tid: 13.00 – 16.00.
Plats: Konstnärsnämnden, Projektrummet.
Adress: Maria skolgata 83, 2 tr, Stockholm.
Språk: svenska.
Gäster: Mikael Lundberg (SWE) och Timo Valjakka (FIN).

Workshop med curator och konstkritiker Timo Valjakka från Finland och svenska konstnären Mikael Lundberg.
OBS! OSA senast 15 maj till Iaspisprogrammets verksamhetsledare Johan Pousette: jp@iaspis.se
Ni är välkomna att delta i en workshop den 27 maj på eftermiddagen kl 13-16 i projektrummet på Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr.
Besökande curator och konstkritiker Timo Valjakka från Finland möter svenska konstnären Mikael Lundberg. Syftet med detta workshopformat är att sätta den konstnärliga processen och aktuella frågeställningar i fokus genom att diskutera Lundbergs pågående fleråriga projekt med övervakning av rörelse på Slussen i Stockholm.

Förutom Valjakka och Lundberg deltar inbjudna professionella från både bildkonst, arkitektur och andra discipliner som filosofi, teknik, stadsplanering, mm.
Det är inte en färdig process som ska redovisas. Vi vill att ni deltar i med infall, frågor o synpunkter och bidrar till en pågående process. Det blir en relativt liten grupp, 10-15 personer. Samtalet hålls i huvudsak på svenska. Denna workshop är kostnadsfri inklusive kaffe, och alla inbjudna deltar av eget intresse utan ersättning.

Projektet genomförs som helhet med stöd från Vetenskapsrådet, och Mikael Lundberg innehar Konstnärsnämndens 10-åriga arbetsstipendium. (http://www.mikaellundberg.se/images/vr_text_2011.pdf) Denna workshop organiseras av Iaspisprogrammet inom ramen för uppdraget att arbeta med internationalisering i syfte att öka och fördjupa kontakterna mellan svenska konstnärer och internationella kollegor med mål att bidra till konstnärlig fördjupning.

OSA senast den 15 maj till jp@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2015-05-05 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se