Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / INFORMATIONSMÖTE OM IASPIS

INFORMATIONSMÖTE OM IASPIS

Datum: torsdag 6 november 2014.
Tid: 17:00.
Plats: Moderna Museet Malmö.
Adress: Ola Billgrens plats 2–4.
Fri entré.
Vistelsestipendier, arbetsstipendier och internationellt kulturutbyte för bild- och formkonstnärer.

På torsdag kväll informerar Iaspis verksamhetsledare Johan Pousette och projektsamordnare Annika Enqvist om Iaspis-programmets och Konstnärsnämndens ateljéstipendier, bidrag och stöd för internationellt kulturutbyte.

Vilka syften har stipendierna och ateljéprogrammet? Vad krävs för att få stipendium? Kan man initiera och organisera egna projekt i samarbete med Iaspis-programmet? Hur kan man ansöka om stipendier och bidrag, ateljé i Stockholm och Iaspis ateljéplatser i New York, London, Berlin, Mexiko City, Jingdezhen, Beijing och Tokyo. Dessutom görs en genomgång av programmet för expertbesök, publika föreläsningar och diskussioner samt frågor om Iaspis roll i just Malmö och region Skåne.

Ett samarrangemang av Iaspisprogrammet, Iaspisgruppen i Malmö och Moderna Museet Malmö.

Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma konstnärer inom bildkonst, design, konsthantverk och arkitektur. Iaspis uppdrag är att utveckla kontakter mellan konstnärer i Sverige och aktörer på den internationella arenan och på så sätt bidra till konstnärlig fördjupning och förbättrade arbetsvillkor. Iaspis verksamhet omfattar även ett internationellt och ett svenskt ateljéprogram samt en publik verksamhet som innefattar föreläsningar, seminarier och utställningar både i Sverige och utomlands.

Iaspisgruppen i Malmö består av representanter från Malmö Konstmuseum, Malmö Konsthall, Signal, Form Design Center, Malmö Konsthögskola, Lilith Performance Studio, Moderna Museet Malmö samt Lunds konsthall.
 

Uppdaterad: 2014-11-06 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se