Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Institute for Provocation

Flying Carpet #5: Institute for Provocation

Tid: 15.00–17.00
Plats: Konstnärsnämnden, Iaspis projektrum, Maria skolgata 83, 2 tr, Stockholm
Gästtalare: Max Gerthel (SE/CN) och Tianji Zhao (CN/US)
Språk: engelska
Max Gerthel är en i Beijing baserad svensk arkitekt och chef för Institute for Provocation (IFP). Vid sidan av arbetet med IFP driver han sin egen praktik, Bureau for Architectural Difference, och möbelmärket WAM. Institute for Provocation är en plats där konstnärer kan arbeta och en tankesmedja för konstnärer, formgivare och forskare i en ombyggd gästpaviljong på en stor innergård i en hutong. På innergården har IFP också ett hus med bostäder för konstnärer och en utställningslokal som kallas för Black Sesame. IFP driver ett ateljéprogram inriktat på tvärdisciplinär konstnärlig forskning och samarbetar för närvarande med bland andra Iaspis – Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer, Statens Kunstfond i Danmark, samt Mondriaanfonden i Nederländerna. Vid sidan av ateljéprogrammet initierar IFP projekt och arrangerar publika evenemang som salonger, seminarier och workshops, både i den egna studion och i samarbete med andra institutioner.
Gerthel introducerar IFP, dess aktiviteter och ger ett perspektiv på det offentliga rummet i Kina.
Tianji Zhao är en i Beijing baserad kinesisk/amerikansk bildkonstnär och curator och fristående samarbetspartner till IFP. 2012 initierade hon Sayizheng, en serie konsthappenings i det offentliga rummet. Tillsammans med Max Gerthel och IFP deltar Tianji Zhao i Re(son)Art: en konstnärlig forskningkonferens och en serie publika aktioner organiserade av Arkitektur- och Designcentrum (Arkdes) i Stockholm 9-12 september.
På Iaspis berättar Zhao om projektet Sayizheng och visar en film om dess andra upplaga.
Flying Carpet är en serie med samtal och presentationer inom Iaspis-programmet som hålls på fredagseftermiddagar kl 15 – 17. Idén är helt enkelt att offentliggöra några av de möten som sker inom Iaspis ateljéprogram för en bredare publik. Som expertbesök, ateljéstipendiater och andra inbjudna gäster som tillfälligt befinner sig i Stockholm.

Tidigare Flying Carpets 2014: 21 mars YouTube Variations”, Pierre Bismuth, Robin McGinley och Stefanie Hessler, 11 april Jonas Žakaitis, 2 maj Manuel Borja-Villel, 16 maj Boullion Group.
För mer information, vänligen besök: iprovoke.org/ maxgerthel.se/ och tianjizhao.weebly.com eller kontakta Iaspis programkoordinator för form, Annika Enqvist: ae@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2014-09-08 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se