Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / FLYING CARPET #2: Jonas Žakaitis

FLYING CARPET #2: Jonas Žakaitis

Tid: fredag 11 april, kl 14
Plats: Projektrummet, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Språk: engelska
Välkommen till en serie med samtal och presentationer inom Iaspis-programmet som hålls på fredagseftermiddagar kl 14 – 16. Idén är helt enkelt att offentliggöra några av de möten som sker inom Iaspis ateljéprogram för en bredare publik. Som expertbesök, ateljéstipendiater och andra inbjudna gäster som tillfälligt befinner sig i Stockholm.

Den andra Flying Carpet kommer att vara med Jonas Žakaitis:
”Jag har för avsikt att säga någonting om någonting som jag ännu inte riktigt förstår. Någonting om sensoriska anordningar (sensory devices) och hur de tillverkas. Och hur man konstruerar komplicerade instrument och förnimmer mer med dem. Det blir inget friktionsfritt föredrag; jag kommer troligen att tappa tråden flera gånger, som vanligt. Men jag vill åtminstone dela med mig av några exempel som sysselsätter min hjärna för närvarande: Ueli Stecks alpinism, Gregory Batesons systemtänkande, komplexitetsteorin, Graeme Obrees cykeltillverkning och Francois Jacobs uppfattning om medeltida världsåskådningar. En massa sport och vetenskap. Förhoppningsvis får allt detta plats i ett rum.”

Jonas Žakaitis (baserad i Vilnius, Litauen) är en av curatorerna för den kommande tolfte baltiska triennalen vid Vilnius CAC. Han har tidigare varit involverad i Oo, den cyprisk-litauiska paviljongen på den 55:e Venedigbiennalen (www.oo-oo.co), tidskriften The Federal (www.the-federal.com), galleriet Tulips & Roses (www.tulipsandroses.lt) samt i åtskilliga andra publikationer och organisationer.


För mer information kontakta projektsamordnare för Iaspis-programmet Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2014-03-26 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se