Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / FLYING CARPET #1:“YouTube Variations”, Pierre Bismuth, Robin McGinley och Stefanie Hessler

FLYING CARPET #1: “YouTube Variations”, Pierre Bismuth, Robin McGinley och Stefanie Hessler


pierrre b

Tid: fredag 21 mars, kl 14
Plats:Projektrummet, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Språk: engelska
Välkommen till Iaspis nya serie med samtal och presentationer
som hålls på fredagseftermiddagar kl 14 – 16. Idén är helt enkelt att offentliggöra några av de möten som sker inom Iaspis ateljéprogram för en bredare publik. Som expertbesök, ateljéstipendiater och andra inbjudna gäster som tillfälligt befinner sig i Stockholm.

Den första Flying Carpet hålls på fredag 21 mars då Pierre Bismuth berättar om sitt projekt “YouTube Variations” tillsammans med musikern Robin McGinley, en av dem som tolkat verket. Samtalet modereras av Stefanie Hessler, curator för Andquestionmark.

Bakgrund

Bismuth har arbetat med olika digitala algorytmer för att översätta ljudmaterial till partitur. Partituren är varken resultat av en tanke eller slumpen utan ett antal datoröversättningar, translitterationer och transkriptioner av ljud-baserat material. Programvaran har bearbetat olika klipp från YouTube, ljud och tal för att sedan komponerats med medvetna estetiska och strukturella val. Resultatet är ett stycke i fem delar för fyra instrument: cello, klarinet, flöjt och rythm. Stycket är på en gång kortfattat och svårspelat.

Första kompositionen för flera instrument kommer att spelas på Andquestionmark, Roslagsgatan 60, torsdagen den 20 mars med: Daniel Borgegård Älgå (klarinet), Pelle Halvarsson (cello), Magnus Nordén (slagverk), Anna Petraskevica (flöjt), koordinerat av Robin McGinley.


För mer information kontakta samordnare för Iaspis-programmet Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2014-03-18 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se