Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Eva Löfdahl får Bildkonstnärsfondens Stora stipendium

Eva Löfdahl får Bildkonstnärsfondens Stora stipendium


2013-11-15
Sveriges bildkonstnärsfond har beslutat att tilldela bildkonstnären Eva Löfdahl 2013 års Stora stipendium på 300 000 kr.
Stipendiet är avsett att belöna en aktiv konstnär som med en mycket hög konstnärlig kvalitet har stor betydelse för nya generationer av konstnärer.

Bildkonstnärsfondens motivering lyder:
Eva Löfdahl har i över tre decennier konsekvent framhärdat i att provocera vårt vaneseende. Genom drabbande begreppskollapser, en bortvändhetens stilla poesi och en avväpnande handgriplighet framträder här ett av svensk bildkonsts mest utmanande och egensinniga konstnärskap. Hon har blivit en inspirationskälla för många yngre konstnärer och visar på kraften i det konstnärliga ögonblickets autonomi långt från ängsliga tillämpningar.
Eva Löfdahl är född i Göteborg 1953 och utbildad i grafisk formgivning på Konstfack och på Byam Shaw School of Art i London. Hon debuterade 1980 med Walldagruppen. Eva Löfdahl bor och arbetar i Stockholm. Moderna museet visade 2011 en större retrospektiv utställning med hennes verk.

Stipendiet kommer att överlämnas vid en mottagning på Konstnärsnämnden den 3 december. Ytterligare upplysningar om stipendiet lämnas av Konstnärsnämndens handläggare, Louise Dahlgren, louise.dahlgren@konstnarsnamnden.se eller 08 506 550 68.

Mer information om stipendiet och tidigare mottagare »

PressbilderEL pressbild 1.jpgEL pressbild 2.jpg
 
Uppdaterad: 2013-11-29 Tipsa om sidan

 

Stipendiet delas ut vid en mottagning på Konstnärsnämnden den 3 december.

För att delta vid utdelningen, anmäl dig här »

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se