Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Presentation med Abdoulaye Konaté

Presentation med Abdoulaye Konaté + workshop


konate_textil.jpg

F ö r e l ä s n i n g
Tid: Tisdag 7 maj, kl 18-20
Plats: Projektrummet, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr.
Språk: Föreläsningen är på franska med svensk tolk

Abdoulaye Konaté
(f. 1953, Mali) skapar verk som handlar om kommunikation av politiska intressen. Ursprungligen utbildad som målare, arbetar han med ett damasttyg från Mali som kallas Bazin för att skapa textila verk. Konatés verk innehåller applicerade, broderade och flätade symboler och intensiva färgfält. Hans arbete bygger på traditionella textila tekniker från Mali, ofta med inslag av fetischer och symboler. Konaté nominerades till Artes Mundi-priset 2008 och har tilldelats Chevalier de l'Ordre National du Mali och Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres de France (2002). Hans arbeten har visats på biennaler och utställningar över hela världen, bland annat på Art Dubai (2013), Documenta 12 (2007) och i vandringsutställningen Africa Remix, Contemporary Art of a Continent på Museum Kunst Palats, the Hayward Gallery, Centre Georges Pompidou, Moderna Museet, Johannesburg Art Gallery (2004-07). Utöver sin konstnärliga praktik är Konaté även rektor vid Conservatoire des Arts et métiers Multimedia i Bamako, Mali.

W o r k s h o p  i  t v å  d e l a r
Tid: Måndag 6 maj, kl 13 -17 och onsdag 8 maj,  kl  10 -16
Plats: Projektrummet, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr.
Språk: Franska med svensk tolk
OBS! Begränsat med platser. Föranmälan till jhe@iaspis.se senast fredag 3 maj

Workshopen vänder sig till professionella utövare med ett intresse för fördjupad kunskap om Konatés process och användande av traditionella tyger och symboler.
Den första delen av workshopen är samtalsbetonad, med önskan om att deltagare förbereder ett par bilder som presenterar den egna praktiken. Andra delen av workshopen är praktiskt orienterad. Deltagare kommer att ombedjas förbereda skisser. Det kommer att finnas möjlighet att arbeta i Bazin tyg från Mali. Deltagare välkomnas också att ta med egna material och verktyg som det skulle vara intressant att sätta i relation till Konatés praktik.

För mer information var vänlig kontakta projektkoordinator Annika Björkman på ab@iaspis.se eller 08 506 550 50.
 
 
 

Uppdaterad: 2013-04-29 Tipsa om sidan

Bild: Abdoulaye Konaté, Religion and Power, 2011, textil, 300 x 700 cm

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se