Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Knockoutdesign

CALL AT OUR PORT presenterar Knockoutdesign i Helsingborg


CAOP_image.jpg

Föreläsning 22 april, ingen föranmälan
Workshop 22-23 april, föranmälan krävs. Anmäl intresse till info@apokalypslabotek.se senast 16/4.
FÖRELÄSNING
Tid: Måndag 22 april kl 12:00-13:30
Plats: Osloterminalen, Atlantgatan 6, Helsingborg, ca 15 minuters promenad från tågstationen.
Föreläsningen är gratis och kräver ingen föranmälan. Lunch kan köpas på plats.

WORKSHOP
Tid: Måndag-tisdag 22-23 april kl 13:30-17:00 samt 10:00-18:00
Plats: Osloterminalen, Atlantgatan 6, Helsingborg, ca 15 minuters promenad från tågstationen.
Begränsat antal platser. Anmäl intresse till info@apokalypslabotek.se senast 16/4.

Call at Our Port är ett kollaborativt projekt arrangerat av Apokalyps Labotek i samarbete med Iaspis. Call at Our Port bjuder internationellt verksamma designers till Skåne för en serie föreläsningar och workshops under 2012 och 2013. Först ut var Julia Lohmann, nu kommer Knockoutdesign.

Evenemangen i Helsingborg genomförs i samarbete med Helsingborgs stad och projektet H+.
Knockoutdesign (Polen/Israel) är en multidiciplinär designstudio grundad 2009 av Marta Florkowska-Dwojak, Magda Juszczak, Dorota Kabala och Maya Ober. Knockoutdesign består av två designkontor, ett i Tel Aviv-Yaffa och ett i Warszawa. Knockoutdesigns projekt utforskar möten mellan kulturer, tekniker, high-tech och hantverk. Designstudions filosofi är att arbeta tvärvetenskapligt, vilket syns i många av deras projekt. www.knockoutdesign.eu

Den Malmöbaserade design- och innovationsstudion Apokalyps Labotek består av Petra Lilja och Jenny Nordberg. www.apokalypslabotek.se

H+ projektet syftar till att förtäta och utveckla södra centrala Helsingborg. I H+ projektet arbetar man med hållbarhet utifrån kulturell, social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Det enda möjliga innehållet i en uthållig samhällsbyggnad. Folkets hamn är ett långsträckt kulturprojekt och syftar till att skapa intresseväckande platser och händelser. Folkets hamn skapas i etapper tillsammans med medborgare och aktörer från staden i samverkan med nationella och internationella gäster. Oceanhamnen har verkat som ett levande laboratorium i tidiga planeringsfaser och deltagande har bl.a. varit; Akay, FRONT, New Beauty Council, Peaches, Simon Starling, Thomas Öberg.

För ytterligare information kontakta Iaspis projektkoordinator Annika Björkman via ab@iaspis.se eller telefon 08 506 550 50.
 

Uppdaterad: 2013-06-19 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se