Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Eric Baudelaire: Filmvisning och samtal

Eric Baudelaire: Filmvisning och samtal

Filmvisning och samtal mellan Eric Baudelaire och Kim West

Tid: tisdag 27 november 2012, 18.30

Plats: Projektrummet, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, Stockholm
Välkommen till en visning av Eric Baudelaires film The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 Years without Images (2011, 66 min). Filmen följs av ett samtal mellan konstnären och Kim West.
Detta är en film om politiskt engagemang och filmskapande, om exil och att växa upp med ständigt skiftande identiteter, om minnen och vad avsaknaden av bilder kan få för betydelse i en människas liv.

Två livsöden korsar varandra: den legendariske undergroundfilmaren Masao Adachi ansluter sig till den Japanska Röda Armén (JRA) i Libanon och blir under en period en fadersgestalt för May Shigenobu, dotter till JRAs ledare. Eric Baudelaire väver samman Shigenobus och Adachis berättelser med landskapsbilder från Tokyo och Beirut – en hälsning till Adachi som utvecklade metoden Fukeiron (teorin om landskap) genom att vända kameran mot närmiljön snarare än mot människor för att visa på det politiska förtryckets omfattning.

För mer information, kontakta Iaspis projektsamordnare, Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2012-11-09 Tipsa om sidan

Anibus still

Stillbild från Eric Baudelaires film "The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 Years without Images", 2011, 66 min.
  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se