Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Inbjudan till portfoliovisning –skicka in din anmälan före 24 september!

Inbjudan till portfoliovisning –skicka in din anmälan före 24 september!

Inbjudan till portfoliovisning – skicka in din anmälan före 24 september!

MEETINGPOINT – samtidskonst i Skåne och Västra Götaland
18 oktober Göteborg
19 - 20 oktober, Malmö 2012

Under Meetingpoint anordnar vi portfoliovisningar för bildkonstnärer bosatta i Skåne och Västra Götalandsregionen. Du får möjlighet att visa din konst för en internationell grupp frilansande curatorer, konstförmedlare och institutionsföreträdare. 18 - 20 oktober kan du ­ under fyra pass om 20 minuter – visa din portfolio och knyta kontakter för möjliga samarbeten och utställningar.
Meetingpoint är ett program för nationella och internationella curatorer och konstförmedlare, som äger rum i Göteborg under en dag och Skåne under två dagar. Under dessa dagar har cirka 60 konstnärer på vardera ort möjlighet att träffa utvalda konstförmedlare och presentera sina arbeten. Detta sker under organiserade former på Malmö Konsthall och på ”Hey, it’s Enrico Pallazzo!” i Göteborg. Medverkande konstnärer kan önska vilka konstförmedlare de vill träffa och har sedan 20 minuter på sig att knyta kontakt och visa upp sin konst.

Vilka konstförmedlare och konstnärer kan vara med?
Alla konstnärer bosatta i Skåne och Västra Götaland kan ansöka om att få vara med och cirka 60 stycken från vardera region kommer att få möjlighet att visa sina arbeten för de inbjudna konstförmedlarna. Dock kan inte konstnärer som fortfarande går på konsthögskola eller annan grundläggande konstutbildning delta. Gruppen konstförmedlare består av inbjudna representanter från nationella och internationella konstinstitutioner, såväl som frilansande curatorer. Vi arbetar med en så blandad grupp som möjligt och som konstnär kommer du att få önska vilka just du vill träffa. För att du ska kunna förbereda dina val skickar vi ut information om samtliga konstförmedlare några dagar innan portfoliovisningarna går av stapeln. Valet sker sedan på plats i samband med registreringen.

Hur ansöker man?
 Vi vill helst ha allt material digitalt. För Skåneregionen anmäl er till e-post-adressen meetingpointart@gmail.com för Västra Götaland: goteborgs.konsthall@gmail.com
Du skickar CV tillsammans med adress till din hemsida eller – om du ej har hemsida – max 4 bilder (max 500 kb styck) med korta bildtexter. Filmer eller performance-verk kan visas med max 10 bilder. Vi begär in mer material i de fall vi önskar se mer. Lämna också dina kontaktuppgifter (telefon, adress och e-post).
 
Skicka ditt material senast måndag 24 september. Vi återkommer inom en vecka med svar på din ansökan och meddelar då om du blir inkallad till fredagens eller lördagens pass. Det går bra att lämna önskemål om dag, men vi kan inte garantera att alla får sina förstahandsval.

Projektet genomförs av Malmö Konsthall, Ystads konstmuseum, Göteborgs Konsthall, ELASTIC Gallery och Iaspis, i samarbete med Signal – Center för samtidskonst. Projektets styrgrupp består av Jacob Fabricius (Malmö Konsthall), Ýrr Jónasdóttir (Ystads konstmuseum), Mikael Nanfeldt (Göteborgs Konsthall), Ola Gustafsson (ELASTIC Gallery), Lisa Rosendahl (Iaspis) och projektledare Anna Granqvist. Vid frågor når ni oss på meetingpointart@gmail.com.
Sprid gärna denna inbjudan i ditt nätverk.
 
Välkommen med din ansökan!
Jacob Fabricius, Ýrr Jónasdóttir, Mikael Nanfeldt, Ola Gustafsson, Lisa Rosendahl och Anna Granqvist

Meetingpoint genomförs med stöd från Region Skåne, Malmö stad, Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad och Iaspis.

 

Uppdaterad: 2012-10-10 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se