Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Publishing as (part-time) Practice till New York Art Book Fair

Publishing as (part-time) Practice till New York Art Book Fair


PAPPNY-flyer.jpg

Tid: 28-30 september 2012
Plats: MoMA PS1, Long Island City, Queens, New York, USA
I maj 2012 genomförde Iaspis i samarbete med grafiska formgivarna/förläggarna Matilda Plöjel (sailor Press), Mattias Jakobsson och Peter Ström (Konst & Teknik  / Andperseand) ett heldagsseminarium i Stockholm med titeln Publishing as (part-time) Practice. Huvudtalare var förutom författaren och curatorn Andrew Blauvelt (US) även Georg Rutishauser från Edition Fink (CH), Elin Maria Olaussen och Karen Christine Tandberg från Torpedo Press (NO), Matthew Stadler från Publication Studio (US) och Nille Svensson från Nilleditions (SE). Seminariet förde samman konstnärsdrivna initiativ från olika genrer; litteratur, fotografi, design och bildkonst, för att ta del av varandras erfarenheter.
Publishing as (part-time) Practice andra del utspelar sig på New York Art Book Fair där en rad olika svenska förlag som drivs av grafiska formgivare kommer att presenteras genom sina publikationer, i urval av Plöjel, Jakobsson och Ström.
A5 Press
Andperseand
B-B-B-Books
Druchsache
GUN
Museum Paper
Nilleditions
Orosdi-Back
Oyster Press
pionier press
Sailor Press
Tree Fruit Press
Syftet med seminariet i Stockholm och medverkan vid NYABF är att uppmärksamma grafiska formgivare som även är förläggare, och föra en diskussion om formgivarens förändrade yrkesroll som både ”author” och ”publisher”. Iaspis ambition är att föra samman utövare baserade i Sverige med internationellt verksamma för att utbyta erfarenheter och idéer. På NYABF bjuder vi in till ett pågående samtal i ämnet med svenska och internationella grafiska formgivare/förläggare.
http://nyartbookfair.com/
www.publishingasparttimepractice.se
För mer information, kontakta projektkoordinator Sara Teleman, 08 506 550 51, eller st@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2012-09-20 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se