Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Lecture by Édouard Lock

Föredrag av Édouard Lock

Danscentrum Stockholm, den 12 september kl 16.00- 17.30 pm
Koreografen och filmregissören Edouard Lock från Canada kommer att hålla ett föredrag om sitt arbete i samband med hans närvaro vid konferensen Ballet: Why and How? i Stockholm.

Édouard Lock är en av de mest internationellt framgångsrika och innovativa koreograferna. Med kompaniet Lalala Human Steps som han startade 1980 skapade han snabbt ett rykte som en banbrytande koreograf med ett frenetiskt, urbant och androgynt rörelsespråk. Många tänker nog också på hans kraftfulla medskapare och dansare Louise Lecavalier. I början av 90-talet samarbetade han med David Bowie och Frank Zappa.

Idag utvecklar och dekonstruerar Édouard Lock balett med en helt unik signatur. Han arbetar med klassiska dansare med ett oerhört krävande, snabbt och precist material. Lock har gjort verk för flera av mest prestigefyllda kompanierna, såsom Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater 1 och Opéra national de Paris. Édouard Lock har också gjort flera filmer och för vilka han har vunnit flera priser. Den mest kända dansfilmen är förmodligen Amelia (2002).

Lalala Human Steps har tidigare varit i Stockholm på Dansens Hus 1992 med Infante – C’est Destroy och med Amjad 2007.

Samtalet är gratis. Kom i tid!
Anmälan sker till: Babis.harall@danscentrum.se
Danscentrum Stockholm ligger på Jungfrugatan 7b (stora studion) T-Bana Östermalmstorg (uppgång Sibyllegatan)

Edouard Lock är keynote speaker på konferensen Ballet: Why and How? som arrangeras av Balettakademien, ArtEZ School of Dance, Arnhem, Nederländerna och The Juilliard School, New York, USA. Konferensen äger rum den 13-15 september på City Conference Centre, Norra Latin; Dansens Hus; Danscentrum och Balettakademien.  www.balletwhyandhow.comFöredraget arrangeras av Internationella Dansprogrammet vid Konstnärsnämnden i samarbete med Danscentrum.

Foto cred: Carl Lessard

www.lalalahumansteps.com
www.konstnarsnamnden.se
www.danscentrum.se

 

Uppdaterad: 2012-09-02 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se