Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samtal: Turps Banana

Samtal: Turps Banana


current_cover08.jpg

Tid: 26 juni 2012, kl 18
Plats: Projektrummet, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Redaktörerna Peter Ashton Jones och Marcus Harvey kommer att berätta om tidskriftens utveckling och åtaganden samt filosofin bakom ett nytt program för måleri initierat av Turps Banana i ett samtal modererat av den svenska målaren Kristina Jansson.

Turps Banana är den enda tidskriften i världen som endast fokuserar på måleri där alla bidrag är av målande bildkonstnärer. Det är en publikation som uppmuntrar målare att skriva om måleri och skapar därigenom en insikt i och dialog kring vad måleriet är NU. Från detta perspektiv har det redaktionella urvalet försökt att bejaka atmosfären och andemeningen i diskussioner som ofta uppstår mellan målare oberoende av status, ålder, kön eller härkomst.
http://turpsbanana.com/       
Samtalet är en del av en serie presentationer på Iaspis med internationella konstnärsdrivna initiativ som på olika sätt skapar plattformar för ett vidare engagemang utöver det enskilda konstnärskapet. Tyngdpunkten ligger på konstnärliga praktiker som tar en aktiv roll i att skapa egna strukturer utifrån specifika behov snarare än att följa etablerade format.
För mer information kontakta Iaspis projektsamordnare Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2012-06-18 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se