Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Presentation av consonni

Presentation av consonni – Ett samtal mellan María Mur Dean, Marti Manen och Stella d’Ailly.


Cmobile.jpg

Tid: måndag 18 juni, 2012, kl. 12
Plats: Mellan ateljé 3 och 4, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria Skolgata 83, Stockholm
consonni vill använda det unika tillfället som stipendiat på Iaspis för att använda ateljén som ett mobilt kontor och skapa en mötesplats för att tala om sina projekt och de som är under utveckling, som ENPAP (European Network for Public Art Producers)och ett forskningsprojekt om begreppet produktion: “Bird and ornhitologist at the same time”.
Presentationen äger rum mellan det personliga och det offentliga, det profesionella och det avspända, det intima och det märkliga, det extraordinära och det vanliga – Ett samtal om olika sätt att arbeta; samtidskonstens förutsättningar i olika sammanhang; kommunikationen med konstnärerna; kuraterande kontra producerande; det politiska och det publika i samtidskonsten.
Presentationen firas även med baskisk och spansk mat. consonni tar till vara på tillfället i Stockholm genom att tala med några medbrottslingar som bor i staden som Marti Manen (frilanskurator och kritiker) och Stella d'Ailly (direktör för Mossutställningar). 
consonni är en produktionsplattform för bildkonstprojekt med bas i Bilbao. Sedan 1997, har consonni bjudit in bildkonstnärer att utveckla projekt som inte tar formen av konstobjekt i ett utställningsrum. Matthieu Laurette, Hinrich Sachs, Andrea Fraser, Sergio Prego, Ibon Aranberri, Itziar Okariz, Saioa Olmo, Iratxe Jaio och Klaas van Gorkum, Virginia Villaplana, María Ruido, Alex Reynolds, Itziar Barrio, Jeleton, Asli Cavasoglu med flera, framställer arbeten med consonni som lånar verktyg från sin samtid för att producera konstnärliga projekt i olika format, som TV-program, auktion av Baskisk typografi, guidade visningar av ett övergivet nöjesfält och en zombiemarsch, för att undergräva, kritisera eller analysera sin omgivning. http://www.consonni.org/
For ytterligare information kontakta projektsamordnare Jonatan Habib Engqvist, 08 506 550 94, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2012-06-14 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se