Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samtal: Andreas Gedin - I was here!

Samtal: Andreas Gedin - I was here!

Tid: Måndag 11 juni, 18:00
Plats: Lucie Fontaines ateljé, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria Skolgata 83, Stockholm
Samtalet I was here! med bildkonstnären Andreas Gedin ingår i Body of Work, ett projekt som utvecklats av Lucie Fontaine i samarbete med Iaspis och fokusera på upphovsmannaskap, signatur, kreativitet och arbete. Gedin har bjudits in att tala utifrån dessa teman i relation till sitt arbete, och kommer även beröra frågor som ryska litteraturnobelpristagare, graffitins historia och en designad smörgås.

Parallellt med diskussionen öppnar Lucie Fontaine en grupputställning. Utställningen bär titeln Domesticity III (tidigare iterationer har presenterats i Prag och Miami) och ställer frågan varför samtidskonsten så ofta känner sig obekväm i hemmiljöer. Den innehåller verk av Johanna Gustafsson Fürst, Karl Holmqvist, Nanna Nordström, Alice Tomaselli, Gabriela Vanga och Ying Bo. Se Lucie Fontaines hemsida för mer information.

Andreas Gedin är konstnär och doktor i bildkonst, bosatt i Stockholm. Hans verk kombinerar ett intresse för idéer, kommunikation, logistik, text och maktförhållanden. De ifrågasätter ofta regelsystem och kan presenteras genom små förskjutningar, video, text, fotografi eller det som lämpar sig bäst för konstverken.

För mer information om Lucie Fontaine och Body of Work, besök www.konstnarsnamnden.se och www.luciefontaine.com, eller kontakta Iaspis projektsamordnare Jonatan Habib Engqvist på e-post: jhe@iaspis.se eller telefon nr. +46 (0) 8 506 550 94
 

Uppdaterad: 2012-06-11 Tipsa om sidan

Bild: Andreas Gedin, Andy’s Sandwich, 2003.

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se