Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Ateljéstipendiater utsedda till Iaspis utlandsateljéer

Ateljéstipendiater utsedda till Iaspis utlandsateljéer

2012-04-27
Konstnärsnämndens internationella program Iaspis har åtta ateljéer utomlands för svenska bild- och formkonstnärer i samarbete med olika internationella ateljéprogram. Nu har stipendiater utsetts till fem av dessa ateljéer i London, Berlin, New York, Kairo och Tokyo.
Det är fortfarande möjligt att söka till de nya ateljévistelserna i Mexico City, Amsterdam och London. De två senare är speciellt riktade mot personer verksamma inom formområdet. Mer information finns här »

Ateljévistelserna är mellan tre  månader och ett år. Utöver ateljé får stipendiaten tillgång till en möblerad bostad och ett stipendium för att täcka kostnader för resor och uppehälle under vistelsen.

Stipendiater 2012:

New York:
Bildkonstnären Anastasia Ax ges möjlighet att under ett år fördjupa och vidareutveckla sina performanceakter. Under sin vistelse planerar hon att aktivt söka upp olika experimentella scener som arbetar med liknande förhållningssätt.

London:
Bildkonstnären Emanuel Almborg kommer under sin ettåriga vistelse på Gasworks/ACME att fortsätta sitt undersökande arbete kring kunskap och lärande.

Berlin:
Bildkonstnären Liv Strand kommer under ett år att vid Künstlerhaus Bethanien vidareutveckla sitt arbete kring rumslighet, form och materialitet.

Kairo:
Bildkonstnären Björn Olsson kommer under sin tre månader långa vistelse vid Townhouse Gallery att med kamerans hjälp undersöka landskapets föränderlighet och skiftningar olika tider på dygnet.

Tokyo:
Illustratören Simon Gärdenfors ska under sin tremånadersvistelse på AIT (Arts Initiative Tokyo) utbyta erfarenheter med japanska serietecknare och ta del av den långa tradition av serieteckning som finns i Japan.
 
Kontaktinformation:
Louise Dahlgren
Handläggare
louise.dahlgren@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt) 08-506 550 68
 
Uppdaterad: 2012-04-27 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se