Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Falke Pisano

Samtal: The Body in Crisis med Falke Pisano


witchburning adam.jpg

Tid: 15 maj kl 18:00
Plats: Iaspis Konstnärsnämnden, Projektrummet, Maria skolgata 83, Stockholm
Falke Pisano ger en introduktion till sitt konstnärskap med fokus på sina senaste arbeten och separatutställningen, The Body in Crisis, som just nu visas på konsthallen De Vleeshal i Middelburg, Nederländerna. The Body in Crisis utgörs av en serie arbeten i vilka Pisano utforskar hur representation ur ett historiskt perspektiv har hjälpt oss att uppfatta den konstanta kris som kroppen befinner sig i på grund av olika politiska och socioekonomiska förändringar.

Utställningen vid De Vleeshal består av tre skulpturala installationer och ett antal videos som närmar sig ämnet från en rad olika perspektiv, inklusive kroppens faktiska tillstånd (vilka är de krafter som påverkar den, och hur svarar kroppen på dem?), den historiska representationens funktion i sin originalkontext (vem producerade ett verk eller en illustration, i vilket syfte och med vilken publik i åtanke?) och med frågan om hur sådana historiska tillfällen och deras relevans för dagens förhållanden kan aktiveras i samtida konst. 

Falke Pisano (Amsterdam, 1978) bor och verkar i Berlin. Hennes schematiska arbeten visar en loop, i vilken skiftande abstrakta skulpturala former utformas direkt i relation till ett skrivet eller talat språk, antydande en pågående föränderlig produktion av betydelser. Pisano har sammanställt några av sina arbeten, med fokus på talet i relation till olika former av makt i konstnärlig produktion, i publikationen Figures of Speech (2010). Hon är ateljéstipendiat på Iaspis under våren 2012.

För mer information var vänlig kontakta Iaspis programansvarig Ulrika Sten på e-mail: us@iaspis.se eller telefon 08 506 550 00
 

Uppdaterad: 2012-05-14 Tipsa om sidan

Bild: The Body in Crisis (Notes on Distance, Repetition and Representation), 2011. Video still

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se