Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samtal: Claire Fontaine – Is Freedom Therapeutic?

Samtal: Claire Fontaine – Is Freedom Therapeutic?

Tid: Tisdag den 17 april, kl 18
Plats: Lucie Fontaines ateljé, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria Skolgata 83, Stockholm


Claire Fontaines
samtal Is Freedom Therapeutic? är en del av Body of Work, ett projekt utvecklat av Lucie Fontaine tillsammans med Iaspis. Claire Fontaine berättar om sina verk med fokus på de senaste utställningarna samt en del tidigare projekt, bland annat Is Freedom Therapeutic? Projektet premiärvisades på Art Basel Miami Beach i sektionen Art Positions, 2008 och relaterar till fyra teman; upphovsmannaskap, kreativitet, signatur och arbete.

Parallellt med samtalet kommer Lucie Fontaine att presentera en separatutställning med Daniella Isamit Morales i sin ateljé i Stockholm, som är en satellit till det utställningsrum hon drivit i Milano sedan 2008. Daniella Isamit Morales utställning i Stockholm har vernissage den 17 april, 18-21 och kommer därefter att vara öppen måndag till fredag 9-12 och 13-17 (eller via tidsbokning) fram till och med den 5 maj.
Claire Fontaine är en Parisbaserad kollektiv konstnär som bildades 2004. Efter att ha tagit sitt namn från ett poplärt märke för anteckningsböcker utnämnde Claire Fontaine sig själv till en ”readymade konstnär” och började utveckla en variant av neo-konceptuell konst som ofta liknar andra konstnärers arbeten.

Lucie Fontaine är ateljéstipendiat på Iaspis under våren 2012. För mer information om Lucie Fontaine och Body of Work, vänligen se
http://www.konstnarsnamnden.se/default.aspx?id=14929 eller www.luciefontaine.com

Iaspis projektsamordnare Ulrika Sten nås på email: us@iaspis.se telefon: +46 (0)8 506 550 94

Claire Fontaines samtal sker i samarbete med Index - The Swedish Contemporary Art Foundation, där hon kommer att ha en separatutställning som öppnar den 18 april.
 

Uppdaterad: 2012-04-05 Tipsa om sidan

Bild:

Från installationen: Is Freedom Therapeutic?  

Art Positions, Art Basel Miami, december 2008 

Med benäget tillstånd av konstnären och T293, Naples, Rome 

Foto: CF

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se