Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / 9,1 miljoner kr fördelade till bild- och formkonstnärers kostnadskrävande arbeten och projekt

9,1 miljoner kr fördelade till bild- och formkonstnärers kostnadskrävande arbeten och projekt

2012-03-26
Bildkonstnärsfonden har fördelat 48 bidrag till bild- och formkonstnärers kostnadskrävande arbeten och projekt. Sammanlagt fördelades 9,1 miljoner kronor.
Bidraget är avsett att ge stöd till projekt som utvecklar konstområdet och inriktningen på projekten kan ofta vara experimentell och forskande.

Fördelningen gjordes efter granskning av 523 ansökningar. De ansökningar som beviljats bidrag vittnar om en bredd av olika uttryck och genrer. Det kan handla om publikationer som till exempel bildkonstnären Kim Anderssons Kitty – en modern hjältesaga i serieform eller bildkonstnären Marianne Bengtssons arbete Hoppfull dumskalle i form av en klassisk sagobok.

Textilkonstnären Jenny Welwert Gil får bidrag för att utveckla en kollektion i fiskskinn i samarbete med Art and Design University i Colombo på Sri Lanka vilken kommer att visas på Sri Lanka Fashion Week. Fotografen Johannes Samuelsson gör i sitt projekt Korv och kultur en djupdykning i stadsplanering, kulturpolitik och korv när han granskar Umeå stads regler kring korvvagnar.

Fotografen Jacqueline Hellmann kommer i sitt filmprojekt Från andra sidan längtan att följa en ung kvinna i en berättelse om samhällsideal, tvångsvård och längtan.

Formgivaren Emilia Wärff ska i sitt projekt Läkekonst för sjuka rum skapa en upptäcksfärd i fantasin för barn som vistas på sjukhus.

Bildkonstnären Åsa Elieson får ett bidrag för att utveckla en plattform för performancekonst på Konstnärshuset i Stockholm under titeln Power Distortion 2.

För mer information kontakta:

Louise Dahlgren
Handläggare
louise.dahlgren@konstnarsnamnden.se
tfn 08-506 550 68

Länkar Beviljade bidrag till kostnadskrävande arbeten/projekt 2012
 
Uppdaterad: 2012-03-26 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se