Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Samtalsserie: Body of work

Iaspis och Lucie Fontaine presenterar: BODY OF WORK 13 mars – 13 Juni, 2012


irene-the-strongest-woman-in-sweden b-w.jpg

Under sin vistelse som ateljéstipendiat vid Iaspis i Stockholm kommer Lucie Fontaine att stå som värd för en serie av samtal och utställningar. Samtalsserien kommer att fokusera på upphovsmannaskap, signatur, kreativitet och arbete. Alla aktiviteter kommer att ta plats i Lucie Fontaine’s ateljé på Iaspis, Maria Skolgata 83 i Stockholm. Alla samtal startar 18.00 och hålls på engelska.

Gästerna är:

Onsdag 28 mars • Agnieszka Kurant
Agnieszka Kurant är en konstnär baserad i Warsawa. Hon är intresserad av de sätt som tolkningar och översättningar av världen logiskt resulterar i en fiktiv version av verkligheten. Hennes arbeten utforskar hur fiktioner som rykten, paranormala fenomen och immateriella objekt gör entré i dagens ekonomi och politik. Samtalet sker i samarbete med Polska Institutet i Stockholm.

Tisdag 17 april • Claire Fontaine
Claire Fontaine grundades 2004 och är en kollektiv konstnär baserad i Paris. Efter att ha tagit sitt namn från ett populärt märke för anteckningsböcker, förklarade Claire Fontaine sig själv som en ”readymade  konstnär” och började utveckla en version av neo-konceptuell konst som ofta liknar andra konstnärers arbeten. Samtalet är ett samarbete med Index – The Swedish Contemporary Art Foundation.

Onsdag 9 maj • Josefine Wikström
Josefine Wikström är doktorand vid Centre for Research in Modern European Philosophy (Kingston University). Titeln för hennes avhandling är Performance After Post-Fordism: Towards a Materialist Ontology in Performance som undersöker performance konst som en kategori av arbete inom Marxistisk filosofi med utgångspunkt i Karl Marxs Teser om Feuerbach.

Tisdag 29 maj • Lee H. Jones i dialog med Föreningen JA! // The YES! Association Lee H. Jones är en högt ansedd organisk intellektuell, en aktivistisk tänkare och en firad offentlig talare. Jones är också välkänd inom aktivistiska kretsar, särskilt inom Rörelsen. Föreningen JA!// The Yes! Association är en separatistisk förening för konstarbetare vars verksamhet har sin utgångspunkt i feminism med ett intersektionellt perspektiv.

Tisdag 5 Juni Obs! kl 17:00 • Daniel McClean
Daniel McClean är en frilansande curator, skribent och konstjuridisk rådgivare verksam i London. I samverkan med Superflex har han arbetat med en serie platsspecifika beställningsverk där regler, instruktioner, kontrakt och performance inom samtidskonsten undersöktes utifrån ett juridiskt perspektiv. Han har varit rådgivare till många publika och privata aktörer inom konstvärlden, bl a. The Arts Council of England, Gagosian, Haunch of Venison och Tate. Han publiceras regelbundet i konstjuridiska frågor.

Måndag 11 Juni • Andreas Gedin
Andreas Gedin är konstnär och fil.dr i fri konst verksam i Stockholm. I sitt arbete intresserar han sig för kommunikation, logistik, text och maktrelationer. Hans verk behandlar och stör ofta vedertagna regler. Gedins verk kan presenteras genom små handlingar, text, fotografi, video eller helt enkelt det som passar verket bäst.

Parallellt med samtalsserien kommer Lucie Fontaine att omvandla sin ateljé på Iaspis till ett utställningsrum -  en sattelit till hennes alternativa galleri i Milano – med ett program som består av olika soloprojekt men även utställningar, inbjudna gäster, med flera. Utställningarna  annonseras separat via Lucie Fontaines mailinglista som du är välkommen att gå med i via hennes hemsida, öppettiderna följer Iaspis kontorstid.

Om Lucie Fontaine
Lucie Fontaine lever och arbetar i Colmar, Frankrike. Hon beskriver sig själv som en konstarbetsgivare och undviker att binda upp sin praktik vid en specifik yrkeskategori inom konstfältet. Den position som hon då får inom fältet drivs endast av relationen till hennes ”konstanställda” och möjliggör att hon kan vara allt från konstnär, curator och samlare till redaktör och skribent.

För mer information se www.iaspis.se och www.luciefontaine.com  eller kontakta Iaspis projektsamordnare, Ulrika Sten, us@iaspis.se, telefon +46 (0)8 506 550 00

 

Uppdaterad: 2012-05-31 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se