Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Föreläsning: CIRCA

Föreläsning: Sarah Rifky CIRCA

Datum: Tisdag 24 April
Tid: 18.00
Adress: Projektrummet Iaspis, Maria skolgata 83, Stockholm

 

Sarah Rifky kommer att tala om att vara en institution och byggandet av institutioner som en curatorisk handling. Hon är initiativtagare till och grundare av CIRCA, (Kairos Internationella Resurscentrum för Konst) som hon beskriver så här:
 “CIRCA är en flexibel institution som aktivt arbetar för att främja och vidareutveckla studier, skapande och spridning av den samtida konsten och dess diskurser i Egypten och internationellt. Det är en förnybar idé, som manifesteras i olika evenemang, aktioner, verk och möten över tid.  CIRCA - som institution - har sprungit ur nödvändigheten av en ökad autonomi i vårt arbete, samt ur ett behov att bli ett med vår Circa-dianska rytm i stävan mot att hitta ett ramverk för vad vi gör i relation till konsten i Egypten.” 

Sarah Rifky lever, skriver, curerar och undervisar i Kairo, Egypten och på andra platser.  Hon är curator för Townhouse Gallery of Contemporary Art sedan 2009 och har undervisat vid American University i Kairo och MASS Alexandria, 2010. Rifky läste Visual Art and Mass Communication vid the American University i Kairo och tog sin MFA i Critical Studies vid Malmö Konsthögskola, Lunds Universitet i Sverige. Hon är för närvarande ateljéstipendiat vid Iaspis i Stockholm.

Samtalet är en del av en serie presentationer på Iaspis med internationella konstnärsdrivna initiativ som på olika sätt skapar plattformar för ett vidare engagemang utöver det enskilda konstnärskapet. Tyngdpunkten ligger på konstnärliga praktiker som tar en aktiv roll i att skapa egna strukturer utifrån specifika behov snarare än att följa etablerade format.

För mer information kontakta Iaspis projektsamordnare Ulrika Sten, email: us@iaspis.se telefon: +46 (0)8 506 550 94        

 

Uppdaterad: 2012-04-19 Tipsa om sidan

Nikos Arvanitis 

I Know I Don´t
pencil on half transparent paper, (2x) 21x 28 cm and audio track, 2005.

Image courtesy of the artist. 

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se