Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Föreläsning: Beta-Local

Föreläsning: Beta-Local

Föreläsning: Beta-Local, (San Juan, Puerto Rico)
Datum: Torsdag 1 mars kl 18:00
Adress: Projektrummet Iaspis, Maria skolgata 83, vån 2
 
Beta-Local är en organisation, en arbetsgrupp och en fysisk plats i San Juan, Puerto Rico. De beskriver sig som ett forsknings och produktionsprogram, ett experimentellt utbildningsprojekt och en plattform för kritisk diskussion som fördjupar sig i den lokala verkligheten (San Juan, tropikerna, Västindien, den oplanerade staden) och sin samtid (den ekonomiska krisen, samt de oändliga möjligheter, förmågor och idéer som de boende i San Juan har just nu) .
Beatriz Santiago Munoz, en av initiativtagarna till Beta-Local, kommer att tala om att låna, uppfinna och kannibalisera modeller, vikten av att vara en amatör, om att skapa och dela verktyg för gemenskap, och att insistera på estetiken mitt i en social och ekonomisk kris.
Det finns många inbyggda spänningar och motsägelser i Betal-Local och presentationen kommer att fokusera på dessa motsättningar och ge förslag på hur de kan behandlas lokalt.
Beta Local grundades år 2009 av konstnärerna Tony Cruz, Beatriz Santiago Munoz och curatorn Michy Marxuach.

 

Detta är en del av en serie presentationer på Iaspis av internationella konstnärsdrivna initiativ som på olika sätt skapar plattformar för ett vidare engagemang än det enskilda konstnärskapet. Tyngdpunkten ligger på konstnärliga praktiker som tar en aktiv roll i att skapa egna strukturer utifrån specifika behov snarare än att följa etablerade format.
För mer information kontakta Iaspis projektsamordnare Ulrika Sten, us@iaspis.se, tel +46 (0)8 506 550 00.

 
 

Uppdaterad: 2012-01-31 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se