Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Residensstipendium till New York och Movement Research

Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden utlyser ett residensstipendium gällande två månader i New York till en danskonstnär i samarbete med Movement Research.

Bureau for the Future of Choreography by Ian Douglas

Movement Research (MR) är en av de viktigaste platserna för samtida dans och koreografi i New York. Den konstnärsdrivna organisationen erbjuder en plattform för daglig träning och workshops, arrangerar flera festivaler, samt har ett utarbetat research- och utbytesprogram med stort internationellt flöde. Vidare fokuserar MR på konstnärsinitiativ och är en plats för kritisk dialog och samtida diskurs inom dansfältet.
Residensstipendiet ger tillgång till ett skattefritt stipendium om 46 000 kronor som ska täcka levnadskostnader och resor. Viss repetitionstid i studio och möjlighet att ta klasser inom MR ingår också. Stipendiaten får tillgång till boende under perioden. I stipendiet ingår inte försäkring.
 
Exakt tidpunkt för tvåmånadersresidenset bestäms av danskonstnären i samråd med Movement Research, beroende på stipendiatens behov. Under sommaren finns möjlighet till mer studiotid än annars och ett rikt utbud av klasser på Summer Melt. Under resten av året lever dansscenen upp och fler föreställningar visas, ett kontinuerligt klassutbud ges men konstnären har tillgång till mindre studiotid.

Stipendiet utlyses årligen, se detaljer under Ansökningstider.
Läs mer om Movement Research movementresearch.org/

Om ansökan 
Bifoga ansökan med följande:
1. Ett brev skrivet på engelska som inkluderar följande frågor: 
a. Vad är dina frågeställningar konstnärligt just nu? / What artistic issues are you  presently exploring?
b. Varför vill du förflytta dig till New York & Movement Research under två månader? Hur vill du interagera med Movement Research? Why would like to relocate  to New York and Movement Research? How do you see yourself  engaging with Movement Research Programs?
c. Vilka är dina förväntningar på residenset? What are your expectations from this residency? 
 
2.  Arbetsprover: webb-länkar med live-material som representerar ditt  konstnärskap.
3. CV och biografi (på engelska)

Ansökningarna granskas först av Internationella Dansprogrammets referensgrupp, och ett urval görs som skickas till Movement Research för fortsatt diskussion. Slutgiltigt beslut tas sedan av Konstnärsnämndens direktör.
Uppdaterad: 2016-04-21 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se