Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)

Residensstipendium till Berlin och Uferstudios

Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden har ett långsiktigt samarbete med tyska Uferstudios i Berlin och erbjuder ett residensstipendium under två månader för en danskonstnär. Stipendiet ger tillgång till en fin studio i Uferstudios, boende samt ett stipendium från Konstnärsnämnden som täcker levnadskostnader och resor med mera.
Uferstudios är en självständig och självförsörjande organisation som öppnade officiellt 2010 och är inhysta i Berlins lokaltrafiksföretags gamla garage, med bevarat industriellt skal och helt nyrenoverat inre - 14 välutrustade rymliga fina studios, kontor, ateljéer, mediabibliotek, gemensamt kök och öppen gård.
Det är en ny vital och viktig plats för samtida dans i Berlin för konstnärlig produktion, utbildning, information med mera. Här möts danskonstnärer, studenter och lärare från Inter University för dans, och här ligger också de viktiga dansorganisationerna Tanzbüro Berlin, ada Studio och HZT (Das Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin).
Uferstudios vill möta upp den utvalda residenskonstnärens behov och skapa ett flexibelt residens. Det kan involvera möten, att möjliggöra visning eller ett samtal eller att ta hand om vissa produktionstekniska frågor.

Residenskonstnären kommer att få tillgång till en studio i Uferstudios under två månader och en fullt utrustad lägenhet. Konstnärsnämnden betalar ut ett skattefritt stipendium till konstnären på 34 000 kronor som ska täcka resor, levnads-kostnader, föreställningsbiljetter med mera.
I stipendiet ingår inte försäkring.
Residensperioden är förlagd mellan augusti - december (exakt tidsram beslutas av stipendiaten i samråd med Uferstudios). Under residensperioden ges möjlighet till publik presentation.

Läs mer om Uferstudios: www.uferstudios.com

Stipendiet utlyses årligen, se detaljer under Ansökningstider.

Om ansökan 
Det går bra att söka digitalt eller med pappersansökan.
Bifoga ansökan med följande:
1. Ett brev skrivet på engelska som inkluderar följande frågor: 
a. Vad är dina frågeställningar konstnärligt just nu? What artistic issues are you     presently exploring?
b. Varför vill du förflytta dig till Berlin and Ufer Studios? Why would like to relocate to Berlin and Ufer Studios?
c. Vad har du för förväntningar? What are your expectations?
 
2.  Arbetsprover: webb-länkar med live-material som representerar ditt  konstnärskap.

3. CV och biografi (på engelska).

Ansökningarna granskas först av Internationella Dansprogrammets referensgrupp, och ett urval görs som skickas till Ufer studios för fortsatt diskussion. Slutgiltigt beslut tas sedan av Konstnärsnämndens direktör.

Uppdaterad: 2017-08-07 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se