Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Föreläsning Sean Dockray: The Public School

Föreläsning Sean Dockray: The Public School


SD_1.jpg

Tid: Tisdag 1 november kl. 18.00
Plats: Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, Stockholm
Sean Dockray kommer att berätta om de senaste fyra årens utveckling av The Public School, från sitt ursprung i Los Angeles till sin samtida manifestation i tio städer runt om världen. The Public School uppstod som respons på de ofta destruktiva kraven på konstnärlig produktion som ”utställningsbar”, skolan har tagit olika skepnader för olika människor, ibland har den huserat nya projekt och kollektiv.
Sean Dockray bor i Los Angeles. Han är konstnär och grundande direktör av Telic Arts Exchange, en icke-vinstdrivande organisation som erbjuder ett kritiskt engagemang med ny media och kultur. Dockray var initiativtagare till The Public School och AAAARG.ORG, projekt som har fått egna liv och som verkar internationellt. I år deltog han i Encuentro Internacional de Medellin (MDE11) med Caleb Waldorf och Fiona Whitton och "Shadowboxing" vid Royal College of Art i London. Han delar position som chair vid Mobility Shifts konferensen vid the New School och har nyligen talat på Townhouse Gallery i Cairo, den 29e São Paulo Biennialen, "Properties of the Autonomous Archive" i Bombay, och Moderna konstmuseet i Fort Worth. Dockray har publicerat texter i Cabinet, Bidoun, X-TRA, Volume och Fillip.
Detta är den andra i en serie presentationer på Iaspis av internationella konstnärsdrivna initiativ som på olika sätt skapar plattformar för ett vidare engagemang än det enskilda konstnärskapet. Tyngdpunkten ligger på konstnärliga praktiker som tar en aktiv roll i att skapa egna strukturer utifrån specifika behov snarare än att följa etablerade format. Dessa sker på Iaspis den första tisdagen i varje månad. Den 6 december föreläser Lorenzo Romito (Rom) om Stalker.
För mer information kontakta Iaspis projektsamordnare Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se, tel. +46 8 506 550 94.
 
 


Uppdaterad: 2011-10-28 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se