Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Föreläsning och diskussion med MAKING A LIVING (UK)

Föreläsning och diskussion med MAKING A LIVING (UK)

Tid: Tisdag 4 oktober, kl 18:00
Plats: Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, Stockholm
MAL’s shared principles:
MAL is a group of individuals.
MAL is not always a united front.
MAL is currently a volunteer initiative.
MAL is not a careers advice service.
MAL does not have all the answers.
MAL encourages debate, independent research, solidarity and disagreement.
MAL hosts public meetings that are open to anyone to attend.
MAL ‘members’are not expected to commit to any MAL meetings, research or campaigning. They have an option to opt in or out of specific campaigns.
MAL is self-organised by its ‘members’.


Making A Living (MAL) är en grupp konstnärer och professionella yrkesutövare inom konstvärlden som bor och verkar i Storbritannien. De forskar i och driver frågor relaterade till konst och arbete. På Iaspis kommer de att berätta hur gruppen bildats och hur de arbetar, samt vilka strategier de använder för att driva frågor om konstnärers arbetsvillkor. Presentationen på Iaspis kommer att redogöra för tidigare kampanjer och utvecklandet av ett MAL ”Seal of Approval” för goda exempel på konstnärliga anställningsvillkor. Genom att undersöka terminologin och frågeställningarna kring konstnärligt arbete i Storbritannien kommer presentationen även ställa dessa i relation till internationella sammanhang via den forskning som gruppen har genomfört och sedan öppna till diskussion.

Efter presentationen följer ett samtal med MAL, Emma Reichert (en av initiativtagarna till IKK) samt Jan Rydén, Tanja von Dahlern och Erik Krikortz (grundare av Reko). om konstnärers arbetsvillkor på en internationell arbetsmarknad.  Moderator: Lisa Rosendahl, Iaspis direktör.

www.malorganise.com

www.ikk.nu
www.projektreko.org

Föreläsningen med Making A Living är första delen i en serie presentationer på Iaspis av internationella konstnärsdrivna initiativ som på olika sätt skapar plattformar för ett vidare engagemang än det enskilda konstnärskapet. Tyngdpunkten ligger på konstnärliga praktiker som tar en aktiv roll i att skapa egna strukturer utifrån specifika behov snarare än att följa etablerade format.
 
Under hösten kommer presentationerna att ske på Iaspis den första tisdagen i varje månad. 1 november föreläser Sean Dockray (Los Angeles) om The Public School (www.thepublicschool.org) och andra projekt.

För mer information se www.iaspis.se eller kontakta Iaspis projektsamordnare Jonatan Habib Engqvist, jhe@iaspis.se
 

Uppdaterad: 2011-09-30 Tipsa om sidan

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se