Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / "Choreography in the end times. Tools for approaching performing and choreography"

"Choreography in the end times. Tools for approaching performing and choreography"

Workshop med Manuel Pelmus (Rumänien) 4-6 april kl 13-17, Weld
Manuel Pelmus från Rumänien erbjuder en workshop som närmar sig kropp och koreografi både praktiskt och teoretiskt. Olika sorters skrivande utforskas: automatskrift, skrivande som utgår från både rummet och kroppen, men också andras skrivande genom texter undersöks. Det intensiva fokuset på skrivande kommer att prövas genom olika former av presentationer, både som självpresentationer, utifrån deltagarnas koreografiska praktik, samt utifrån deras relation till omvärlden. Workshopen kommer att utforska processer som vi vet hur man gör men också uppmana händelser och aktioner som vi inte har någon aning om.

Deltagarna kommer att observera, ta in och betrakta varandra i processen som pågår, för att sedan byta roller. Varje workshopdag innehåller också en gemensam uppvärmning och enkla fysiska övningar.
Ta med en text som du är intresserad av och som du skulle vilja arbeta med.
 
Manuel Pelmus är en av de mest kända företrädarna inom rumänsk dans i  internationella sammanhang. Sedan 1998 har han skapat ett stort antal egna projekt och dansföreställningar som har presenterats på teatrar, alternativa spelplatser, gallerier eller festivaler internationellt, såsom Tanz Im August i Berlin, TanzQuartier i Wien, deSingel Antwerpen och Judson Church i New York.  Hans senaste samarbeten inkluderar dansare och koreografer Mart Kangro, Isabelle Schad, Thomas Lehmen, Brynjar Bandlien, Bruno Pocheron och Frederic Gies. År 2007 skapade han preview som blev nominerad i Ballettanz International som ”säsongens viktigaste produktion” av österrikiska kritiker Helmut Ploebst.
 
Anmälan: Skicka cv (max 1 sida) senast  19 mars till info@weld.se Invänta svar på om du kommit med. Workshopen är gratis.
Workshopen erbjuds för 10-15 personer och det är viktigt att du är med hela workshopen. Workshopen avser professionella utövare, ej studenter. Frågor? Kontakta: info@weld.se

Workshopen är del av ett samarbete mellan Rumänska Kulturinstitutet, Weld och Internationella Dansprogrammet på Konstnärsnämnden.

Missa inte heller:
* Pelmus soloföreställning preview den 7 och 9 april som ingår i Welds festival Almost out of sight.
* Pelmus föredrag den 12 april kl 18:30 på Konstnärsnämnden om ett projekt som han har gjort om rumänsk danshistoria- en paradox, eftersom rumänsk modern danshistoria egentligen inte existerar…
http://www.rkis.se/filiale/index.php?cod_filiala=28
www.weld.se
http://www.konstnarsnamnden.se/Internationella_Dansprogrammet
 

Uppdaterad: 2011-03-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se