Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Att skräddarsy internationella samarbetsprojekt

Att skräddarsy internationella samarbetsprojekt


alla_3_DIY_liten.bmp

Information om stipendium för utövare inom områdena form, design, mode och arkitektur

Datum: måndag 7 februari 2011
Tid: kl 15:00 – 17.00
Plats: Projektrummet, Iaspis, Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, Stockholm
Välkommen till ett informationsmöte om stipendieformer för internationellt kulturutbyte i form av samarbetsprojekt. Mötet vänder sig särskilt till utövare som vill arbeta utforskande med självinitierade samarbetsprojekt inom områdena konsthantverk, form, design, mode och arkitektur.

Syftet med mötet är att uppmärksamma formkonstnärer verksamma i Sverige på möjligheterna att själva bjuda in en internationell kollega till Sverige för en så kallad ”Do-It-Yourself”-vistelse under 2-3 månader med stöd från Iaspis, Konstnärsnämnden. Om du har frågor inför hur ansökan ska formuleras eller vad som efterfrågas är mötet den 7 februari ett utmärkt tillfälle att få svar direkt. 

Under hösten 2010 och våren 2011 genomförs fyra ”Do-It-Yourself”-vistelser och på mötet kan du höra några av personerna bakom berätta om sina erfarenheter som DIY-stipendiater. Nästa ansökningstillfälle är 15 februari 2011.

Program och medverkande
Lars Olof Gustafson, sekreterare åt Sveriges Bildkonstnärsfond informerar och svarar på frågor om Konstnärsnämndens och Iaspis stipendier. Vad har DIY-vistelsestipendiet för syften? Vad krävs för att man ska kunna få stipendium? Vem är det som fördelar pengarna? Hur skriver man en bra ansökan?
Lisa Torell, konstnär, berättar om sitt DIY-projekt där hon bjöd in modeskaparna i gruppen Rozalb de Mura från Bukarest för en vistelse i Stockholm under oktober 2010.

Anna Holmquist, industriformgivare Folkform, berättar om sina planer och visioner för våren 2011 då Folkform bjudit in den tjeckiske glas- och porslinsformgivaren Maxim Velcovsky för ett DIY-projekt vars resultat kommer att visas på Färgfabriken.

Jake Ford, grafisk designer på Medium, berättar om en nyss avslutad DIY-vistelse med Tom Mower då de gemensamt arbetat med alternativa audioguider under tre månader.

Bild: Från vänster till höger Maxim Velcovsky, Rozalb de Mura och Medium+Tom Mower

Kom i tid! Max antal deltagare: 70 personer. För frågor och mer information, kontakta: Annika Enqvist på Iaspis, Konstnärsnämnden: ae@iaspis.se.
 
 

Uppdaterad: 2011-01-25 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se