Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Ny direktör för Iaspis

Lisa Rosendahl ny direktör för Iaspis

2010-12-15
Konstnärsnämndens styrelse har för de följande tre åren utsett Lisa Rosendahl till direktör för Iaspis, nämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.
Lisa Rosendahl har mångårig erfarenhet av arbete som curator, producent och gallerist i London och Berlin. Sedan 2008 är hon verksamhetsledare på Baltic Art Centre i Visby. Som frilanscurator har hon arbetat med utställningar i bland annat New York, London och Paris. I Sverige har hon varit engagerad i utställningar på Röda sten i Göteborg och på Moderna museet. Hon tillträder tjänsten som direktör den 1 februari 2011.

Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer har i sin nuvarande form funnits sedan 1996. Den första direktören var Sune Nordgren som under åren följdes av Daniel Birnbaum, Sara Arrhenius samt Maria Lind med Bettina Pehrson som biträdande direktör. Den nuvarande direktören Cecilia Widenheim slutar sin anställning den 31 december 2010.

Konstnärsnämndens internationella program Iaspis syftar till att utveckla bild- och formkonstnärers kontakter med institutioner, enskilda professionella som exempelvis kritiker och curatorer, med kollegor, publik och marknader utomlands och därigenom bidra till konstnärlig fördjupning och förbättrade arbets- och inkomstmöjligheter.

Konstnärsnämnden är en statlig myndighet med uppgift att stödja
konstnärer i deras verksamhet. Vårt uppdrag kommer från regeringen, genom Kulturdepartementet.
Kontaktinformation:
Ann Larsson
kanslichef
ann.larsson@konstnarsnamnden.se
Telefon (direkt) +46 8 506 550 80
 
Uppdaterad: 2010-12-15 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se