Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Craftspotting

Craftspotting

Gustavsbergs Konsthall
Iaspis och Gustavsbergs Konsthall inbjuder till heldagsseminarium om konsthantverk med Liesbeth den Besten (NL), Laurie Britton Newell (UK), Glenn Adamson (UK) och Anders Ljungberg (S).
Välkommen till ett seminarium om konsthantverk med Liesbeth den Besten (NL), Laurie Britton Newell (UK), Glenn Adamson (UK) och Anders Ljungberg (S).

Föranmälan görs på: info@gustavsbergskonsthall.se Begränsat antal platser, fri entré Seminariet hålls på engelska För mer information om program och vägbeskrivning se: www.gustavsbergskonsthall.se

Craftspotting.

I takt med att konsthantverket förnyas utvecklas också områdets diskussions- och presentationsformer. Seminariet syftar till att lyfta fram nya aspeker av konsthantverket och belysa hur teori, praktik och kontext växelverkar.

Till seminariet har Iaspis och Gustavsbergs Konsthall bjudit in fyra föreläsare. Liesbeth den Besten är en av nio medlemmar i Think Tank - A European Initiative for the Applied Arts, som sammanställt den pågående utställningen Gift på Gustavsbergs Konsthall. Hon är verksam i Holland som skribent och curator inom konsthantverk och design. Glenn Adamson är chef för forskningsavdelningen på Victoria & Albert Museum i London (V&A), författare och grundare av den nya tidskriften Journal of Modern Craft, som har ambitionen att bli ett internationellt forum inom området. Laurie Britton Newell är curator på V&A, nyligen uppmärksammad för utställningen Spectacular Craft – Out of the ordinary, som bl.a. diskuterar hantverkets roll i samtidskonsten. Silversmeden Anders Ljungberg är lektor vid institutionen för Ädellab/Metallformgivning på Konstfack och pionjär inom samtida svenskt corpus. Elevutställningen Brainfood, initierad av Anders Ljungberg och Gustavsbergs Konsthall, presenterar corpusarbeten som utmanar silvrets traditionella status och roll.

Samtliga har det gemensamt att de strävar efter en utveckling av konsthantverket genom ett öppet förhållningssätt både till tradition och andra, närliggande discipliner. De tillägnar sig nya verktyg, språk, material och metoder och initierar därmed nya platser för diskussion.

Seminariet hålls den 23 maj 2008 kl. 10-16 på Gustavsbergs Konsthall. Föreläsningarna följs av en paneldiskussion och avslutas med lite mingel och förfriskningar. 

Uppdaterad: 2009-03-18 Tipsa om sidan
  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se