Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Att arbeta eller ställa ut utomlands -Om Iaspis stöd till internationellt kulturutbyte

Att arbeta eller ställa ut utomlands -Om Iaspis stöd till internationellt kulturutbyte

Iaspis projektateljé
Välkommen till Iaspis information om stipendier för dig som vill arbeta och ställa ut utomlands eller vill bjuda hit en ut utländsk kollega för samarbete.
Om du vill höra konstnärer berätta om konkreta projekt, få större klarhet i vad som skiljer de olika stipendierna åt, eller kunna ställa frågor som berör dig hoppas vi du har möjlighet att komma till detta arrangemang. Iaspis uppdrag är att internationalisera svensk form- och bildkonst. Detta görs dels genom att underlätta för svenska konstnärer att genomföra projekt utomlands. Dels inbjuds utländska konstnärer och experter till Sverige för att vara verksamma här. Mest känt är kanske Iaspis ateljéprogram i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. De svenska konstnärerna ansöker om ett ateljéstipendium i Sverige eller utomlands, de utländska konstnärerna bjuds in. Utöver detta fördelar Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis 5 mkr om året på tre olika stipendier som riktar sig till professionella yrkesutövare inom bildkonst- och formområdet:

• stipendier för arbets- eller studievistelser utomlands

• stipendier för utställningar i utlandet

• stipendier för internationella samarbetsprojekt

Under 2007 delades 168 sådana stipendier till internationellt kulturutbyte ut. Nu arrangerar Iaspis ett informationsmöte där dessa olika former av stöd presenteras med konkreta exempel. Publiken kan ställa frågor om stipendierna men det blir också tillfälle att botanisera i konstnärsarkivet och titta på Iaspis nya ateljéer i gamla Tobaksmonopolet på Södermalm.

Du kan också titta på Iaspis hemsida om du vill veta mera om stöd till internationellt kulturutbyte.

Välkommen!

 

Uppdaterad: 2010-02-02 Tipsa om sidan
  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se