Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina

The Pottery Workshop i Jingdezhen, Kina

Iaspis – Konstnärsnämndens internationella program för yrkesverksamma utövare inom bildkonst, design,konsthantverk och arkitektur – utlyser i samarbete med The Pottery Workshop ett residens i Jingdezhen.
Jingdezhen
Fotograf: Supawan Sihapoompichit


Vistelseperiod: Tre månader under 2022. Datum för vistelsen överenskommes mellan stipendiat och The Pottery Workshop.

Ansökningsförfarande: Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis väljer bland de sökande ut ett antal kandidater och utifrån detta underlag gör The Pottery Workshop det slutgiltiga urvalet.

Ansökningsperiod: 10 mars - 2 juni 2021

Stipendium: Stipendiet omfattar 53 000 kr och avser täcka kostnader för resor och omkostnader under den tre månader långa ateljévistelsen. I ateljévistelsen ingår boende i enkelrum.

Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer. Residensets inriktning är keramisk produktion.

The Pottery Workshop är ett internationellt keramikcenter som ligger i Jingdezhen, en kinesisk stad med mångtusenårig tradition av keramisk produktion.
Platsen beskrivs som helt unik för den kunskap om keramiska tekniker som där finns samlad och servar idag hundratals konstnärer från såväl Kina som övriga världen. Där finns hantverkare med allehanda specifika tjänster att tillgå; drejare, formgjutare, dekormålare, skulptörer, penselmakare, glasyrmästare, lerproducenter m.fl.

Inom The Pottery Workshop bedrivs såväl residens som utbildningscenter, en design studio, galleri och marknadsplats. Det skapar förutsättningar för möten mellan många olika konstnärer, hantverkare och andra involverade i alla led av keramisk produktion.

The Pottery Workshop erbjuder ateljévistelse med inriktning på produktion genom assistens av alla de kunniga hantverkarna på platsen.

Stipendiater har tillgång till en gemensam studio där konstnärer från olika länder arbetar och där tvåspråkiga assistenter finns på plats.

Stipendiater bor i enkelrum med eget badrum, fri trådlös internet finns på hela området. Lunch och middag ingår och serveras måndag-lördag.

Bostaden är avsedd för en person. Det är därför inte möjligt att dela stipendiet på flera personer, eller att ta med familjemedlemmar.

Mer information om The Pottery Workshop finns här: www.potteryworkshop.com  

Tidigare stipendiater
Erika Emerén (hösten 2019)
Sara Möller (hösten 2017)
Anabeli Diaz Gonzalez (2016)
Eva-Marie Kothe Sjöholm (2016)
Magdalena Nilsson (2015)
Matilda Haggärde (2015)
Oscar Gard Montan (2014)
Supawan Sihapoompichit (2014)


Det här ska du tänka på när du fyller i ansökan:
Bildkonstnärsfondens delegation för Iaspis väljer ut ett antal kandidater vars ansökningar skickas vidare till ledningen för The Pottery Workshop som gör det slutliga urvalet.

Ansökan görs med e-legitimation här eller på avsedd pappersblankett. Skriv ansökan på engelska då det slutgiltiga urvalet görs av The Pottery Workshop. Ansökan måste vara komplett när den lämnas in.

Konstnärsnämnden godtar inte kompletteringar i efterhand.
 
Arbetsprover
Till ansökan ska bifogas 5-10 arbetsprover på representativa verk från de senaste två åren. Gör du din ansökan digitalt laddar du upp arbetsproverna i slutet av ansökan. Information om vilka filtyper som godkänns samt storlek på arbetsproverna finns på www.konstnarsnamnden.se/arbetsprover.

Du kan även göra ansökan på blankett, som du antingen kan fylla i digitalt och maila till ansokan@konstnarsnamnden.se med arbetsprover bifogade till mailet eller skriva ut blanketten och skicka till oss per post. Ansöker på utskriven pappersblankett måste arbetsproverna rymmas inom ett stående A4-format (pappersansökan med arbetsprover tillgängliggörs för granskarna digitalt genom inskanning). Ange tillkomstår, titel, teknik och storlek för varje verk. Glöm inte att skriva namn och personnummer på bilagan. Bifoga inget ytterligare material som t.ex. kataloger och lösa skisser.

Arbetsprover returneras inte.
Ansökan i pappersform skickas eller lämnas till Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 118 53 Stockholm.
För ytterligare information om ansökningsförfarandet kontakta Karolina Pahlén, 08-506 550 55
För frågor om residenset kontakta Karolina Pahlén, karolina.pahlen@konstnarsnamnden.se
Uppdaterad: 2021-03-10 Tipsa om sidan

Relaterad information

Ansökningstid - läs mer under rubriken BILD OCH FORM Residens utomlands

 

  • Adress: IASPIS, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se