Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / Ángel Núñez Pombo

Ángel Núñez Pombo

Residensstipendiat i Stockholm 4 februari - 30 april 2019


Ángel Núñez Pombo (ESP), f. 1969 i Madrid, bor och verkar i Ponferrada, Spanien.
I mitt konstnärskap använder jag en tvärvetenskaplig inriktning. Under senare år har jag i min professionella verksamhet arbetat med ett stort urval tekniker och medier: robotteknik, nya medier, interaktiva miljöer, socialt engagerad konst och traditionella medier. Under min Iaspisvistelse har jag för avsikt att fortsätta utveckla en serie nya arbeten inom tekniken måleri. Jag är intresserad av måleriets ställning inom den samtida diskursen. Alla samtida försök att verka inom måleriet blir av nödvändighet postkonceptuella. En målning är aldrig ett helt konceptuellt objekt; det har en förförande kvalitet och en intuitiv skapelseprocess som gör den unik och som avvärjer reduktivt rationella tolkningsförsök.

Jag använder en akademiskt förmodern teknik påverkad av barocken som ett effektivt verktyg för att med kraftigt återhållsamma medel skapa ikoniska bilder. Avsikten är att producera en komplex bildyta som inte på något sätt påminner om den fotografiska finishen. En omsorgsfull inramning och perspektivförskjutningar ger i viss mån arbetet en filmisk kvalitet, vilket understryker dess samtida och aktuella egenskaper.

Jag har masterexamen i måleri från Universidad Complutense i Madrid och har därefter bedrivit forskningsstudier i måleri vid Wimbledon School of Art i London och på Virginia Commonwealth University i USA. Jag har även en masterexamen i skulptur och nya medier från VCU och en master i kritiska och pedagogiska studier från Konsthögskolan i Malmö.
 

Uppdaterad: 2019-01-09 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Iaspis, Konstnärsnämnden Maria skolgata 83, 2 tr, SE-118 53 Stockholm
  • Telefon: +46 (0)8 - 506 550 00
  • E-post: info@iaspis.se