Till Startsidan(Snabbkommando: Alt+ 1)
Startsida / En halv miljon till resor och internationella kulturutbyten inom dans

En halv miljon till resor och internationella kulturutbyten inom dans


Fotograf: Baraka Yamato BahatiDansare från Sydafrika presenterar dansstilen Pantsula på föreningen AFIA:s dansevent som äger rum i Blå Huset i Tensta juni 2018.
2018-03-22
Totalt behandlades 87 ansökningar och 36 personer beviljades totalsumman 510 000 kronor. Resorna och utbytena utförs i 20 olika länder i världen och bidragen varierar mellan 5 000 till 40 000 kronor.

Två svenska dansföreställningar för barn har blivit inbjudna att spela på scenskonstfestivalen EJU MEKLET! i Riga, Lettland. Både The Playground i koreografi av Annasara Yderstedt och Lövkoja i koreografi av Ingrid Olterman är inbjudna till festivalen som arrangeras av lettiska Assitej, och båda koreograferna och deras dansare för stöd för att delta.

Koreografen Joakim Stephenson, Stockholm, får stöd för att sätta upp verket Onapers med två ryska dansare, som ska spelas i Kostroma, Vladivostok och Moskva som en del av Bergmanåret 2018, i ett samarbete med svenska ambassaden i Moskva.

Dansaren Mahanned Hamed, Göteborg, får stöd för ge workshop och delta vid den årliga danskonferensen i Bursa, Turkiet.

Dansarna och koreograferna Nefeli Niki Oikonomou och Sebastian Lingserius får bidrag för researcharbete på residenset Lake Studios i Berlin inför nya produktionen The Art of Labouring som ska visas på Weld i december 2018.

Joanna Holewa Chrona och föreningen AFIA arrangerar för tredje året i rad en veckolångt dansevent som äger rum i Blå Huset i Tensta juni 2018. Veckan innehåller dansworkshops, föreläsningar, klubbkvällar och danstävlingar. Dansprogrammet stöder inbjudan av dansare från Johannesburg, Sydafrika som ska presentera dansstilen Pantsula.

Se de beviljade bidragen inom dans

Besluten bereddes av referensgruppen för Konstnärsnämndens internationella dansprogram, och fattades av Konstnärsnämndens direktör den 19 mars 2018.

Konstnärsnämndens bidrag till internationella kulturutbyten syftar till att ge ökade möjligheter till samarbeten och kontakter. Resebidragen möjliggör research, fortbildning och kontaktresor i utlandet.

 
Uppdaterad: 2018-03-22 Tipsa om sidan

 

  • Adress: Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm
  • Telefon: vxl: 08 - 506 550 00
  • E-post: info@konstnarsnamnden.se